FK Sarajevo s golom prednosti putuje na revanš u Mostar

HŠK Zrinjski poražen na Koševu

FK Sarajevo s golom prednosti putuje na revanš u Mostar

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su večeras na Koševu Zrinjski sa 1:0 u prvom meču četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. 

Sarajevo je bolje počelo susret. Tatar je na samom početku dobro prošao po desnoj strani, ali niko od njegovih saigrača to nije ispratio.

Samo nekoliko minuta kasnije domaći su dobili penal. Ahmetović je nakon jednog duela sa Jakovljevićem pao u šesnaest metara, a sudac je opravdano pokazao na bijelu tačku.

Siguran sa 'kreča' bio je Krste Velkoski koji je zakucao loptu u mrežu gostiju za vodstvo svog tima.

Nakon tog pogotka nije se ništa posebno dešavalo na terenu. Sarajevo je imalo nekoliko solidnih napada i kornera, ali bez većih prilika.

Zrinjski prvu pravu šansu stvara u 31. minuti kada je Galić uposlio Filipovića koji je u velikoj šansi, ali Kovačević mu sjajno brani udarac. Do kraja prvog dijela i Rustemović je mogao do velike šanse, ali slabo je primio loptu nakon sjajnog centaršuta Bekrića.

Na samom početku drugog dijela Kovačević je pogriješio u dodavanju, ali njegovu grešku ne koristi Amer Bekić.

Sarajevo uzvraća u 56. minuti kada je Hebibović sjajno prošao po desnoj strani, a Ahmetović nakon njegovog ubačaja glavom šutira preko gola.

Domaći su u narednim minutama napravili pritisak pred golom gostiju, ali nije bilo većih šansi. U 71. minuti Zrinjski je imao fantastičnu šansu. Amer Bekić je istrčao sam pred golmana Sarajeva, ali Kovačević mu brani šut.

Sarajevo je do kraja susreta bilo bolje i prijetilo preko Hebibovića i Velkoskog, ali promjene rezultata nije bilo.

Bordo tim ide sa minimalnom prednošću Pod Bijeli brijeg, a revanš je na rasporedu 13. marta.

Prvi meč četvrtfinala Kupa BiH:

FK Sarajevo - HŠK Zrinjski 1:0 (Velkoski 8')

Sarajevo: Kovačević, Stanojević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Mujakić, Bekić, Crepulja, Tatar. Još su igrali: Kapić, Dupovac, Halilović.

Zrinjski: Brkić, Gojković, Galić, Čirjak, Veselinović, Bekrić, Perišić, Jakovljević, Rustemović, Filipović, Kadušić. Još su igrali: Bekić, Pezer, Marković.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Analiticar
Potpuno nadigrano Sarajevo. Sad se moglo vidjeti sta znaci neimati trenera koji koji zna postaviti igrace ili odgovoriti na protivnicku promjenu formacije
0 17
ibrahim51
Bravo za Musemica i Sarajevo.Trenutno najbolji trener u BiH je Musemic. Najbolji klub je Sarajevo. Neka Zrinjski ima ovakvu taktiku i da gubi.Kup i prvenstvo osvaja Sarajevo.
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi