FK Sarajevo se oglasio na Twitteru nakon što je nestao avion u kojem je bio Emiliano Sala

Ne zna se sudbina novog igrača Cardiffa

FK Sarajevo se oglasio na Twitteru nakon što je nestao avion u kojem je bio Emiliano Sala

E. Čaušević

Fudbalski svijet jutros su potresle vijesti da je nestao avion u kojem se nalazio novi napadač Cardiffa, Emiliano Sala.

Sala je u subotu potpisao ugovor sa Cardiffom i za 15 miliona funti je stigao iz Nantesa. Nakon toga u nedjelju je odlučio da se vrati u Nantes kako bi se oprostio od Vahida Halilhodžića i svojih saigrača. No, na povratku u Cardiff avion u kojem se nalazio Sala nestao je s radara iznad Engleskog kanala.

Cardiff je potvrdio da se Sala nalazio u avionu, te da je uz pilota bio jedini putnik u njemu. Još uvijek nema informacija šta se desilo, a helikopteri i brodovi pokušavaju da pronađu avion u kojem se nalazio novi napadač kluba iz Premiershipa.

Mnogi klubovi su izrazili zabrinutost zbog ovog događaja, a na Twitteru se oglasio i FK Sarajevo. Poznato je da Sarajevo i Cardiff imaju istog vlasnika Vincenta Tana, te je bordo klub odlučio da pruži podršku u ovim teškim momentima.

"Pogođeni informacijama o nestanku novog igrača engleskog premierligaša Cardiffa, Emiliana Sale, kolektiv FK Sarajevo izražava duboku zabrinutost i nadu u pozitivan krajnji ishod", poručili su iz bordo kluba.

Tužna poruka na Twitteru: Sala kao da je predvidio strašnu tragediju

Sala je nakon potpisa za velški klub otputovao u Nantes kako bi se pozdravio sa bivšim saigračima i našim trenerom Vahidom Halilhodžićem, ali avionu u koji se ukrcao po povratku se gubi svaki trag.

Vijest koja je šokirala Francusku i Englesku, dolazi samo desetak sati nakon lijepog rastanka Sale i Nantesa, a poruka koju je ovaj sjajni napadač objavio na svom Twitteru sada zvuči beskrajno tužno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Posljednji pozdrav", napisao je Sala uz fotografiju sa doskorašnjim saigračima, kao da je naslutio strašnu tragediju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
Sto se kmetovi moraju oglasiti da se gazdi uvuku u pakaš i izraze žalost hahahaha
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi