UEFA objavila nagradni fond za sezonu 2019/2020: FK Sarajevo će napuniti kasu!

Velika zarada

UEFA objavila nagradni fond za sezonu 2019/2020: FK Sarajevo će napuniti kasu!

A. Čaušević

UEFA je danas objavila nagradni fond u sezoni 2019/2020 za Ligu prvaka, Evropsku ligu i evropski Super kup.

Kada su u pitanju četiri bh. predstavnika ubjedljivo najviše će zaraditi FK Sarajevo koje za sada ima zagarantovanih 820.000 eura!

Kao prvak Bosne i Hercegovine Sarajevo je dobilo 260.000 eura, za učešće u prvom pretkolu Lige prvaka nagrada je 280.000 eura, a isti iznos bit će uplaćen na račun Bordo kluba i za nastup u trećem pretkolu Evropske lige.

Obzirom da UEFA isplaćuje novac samo za odigrane utakmice, a pošto Sarajevo preskače drugo pretkolo Evropske lige za tu rundu sarajevski premijerligaš neće biti novčano nagrađen.

Bordo tim je u prvom meču pretkola Lige prvaka izgubio od Celtica sa 1:3 i vrlo je izvjesno da će svoj evropski put nastaviti u Evropskoj ligi.

Ukoliko Sarajevo kojim slučajem završi u grupnoj fazi Lige prvaka dobit će 15 miliona eura, dok plasman u grupe Evropske lige donosi zaradu od 2.75 miliona.

Zrinjski, Široki Brijeg i Radnik igraju u prvom pretkolu Evropske lige što im garantuje zaradu od po 240.000 eura. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, pobjednik Lige šampiona za narednu sezonu će inkasirati najmanje 82 miliona eura, a osvajač Evropske lige skoro četiri puta manje, odnosno 20 miliona eura. 

Učenike evropskog Super kupa UEFA Liverpool i Chelsea će nagraditi sa po tri miliona eura, pobjednik tog duela će dobiti dodatnih milion.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarHZ1946
a kolko Željo dobija od prijateljski? I imaju obraz nešto reći
25 0
Mungos
pare uze Nam, karu dade vam!
0 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi