Ibričić se vratio u bh. nogomet: Igračima prvo moramo vratiti samopouzdanje

Predstavljen na Koševu na poziciji sportskog direktora

Ibričić se vratio u bh. nogomet: Igračima prvo moramo vratiti samopouzdanje

Samir Mlaćo

Na mjesto sportskog direktora FK Sarajevo stiže bivši bh. reprezentativac Senijad Ibričić. Ibričić je nakon završetka igračke karijere ostao na mjesto direktora u NK Domžale, a sada ga očekuje veliki izazov.

Svjestan je toga i danas se obratio medijima.

"Većinu vas poznajem kako sam bio u reprezentaciji i drago mi je da ćemo surađivati. Hvala predsjedniku na prilici da vodimo  jedan od najvećih klubova na Balkanu, došli smo sa istim ciljem, a to je da napravimo što uspjeh za FK Sarajevo", rekao je Ibričić.

Najavljivao se ranije kao igrač u Premijer ligi, ali sada se vratio na drugoj funkciji.

"Dosta puta sam bio blizu, ali mislim da je ovako ispalo još bolje. Došli smo da radimo, nismo došli da obećamo kule i gradove, a radit ćemo 24 sata.

Oglasi

Sigurno znamo u kakav smo klub došli, volim izazove i kada se pojavila priča da možemo doći u FK Sarajevo, brzo smo se dogovorili".

Ekipa je skoro kompletirana, šta će biti vaš cilj u narednih mjesec dana, ekipa je gotovo formirana?

"Mi sigurno moramo što prije vratiti igračima samopouzdanja. Vidjeli smo ogroman potencijal kod njih, kvalitetno su sastavljeni, možda treba nešto i dodati. Moramo igračima pokazati da oni nisu zaboravili igrati, nas niko nije nadigrao kao Sarajevo.

Donijet ćemo zaključke i vidjeti šta je potrebno da budemo sve bolji i bolji", dodao je Ibričić.

Sarajevo naredni premijerligaški meč igra narednog petka sa početkom u 21:00, a rival je HŠK Posušje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U međuvremenu će prijateljski meč bordo tim odigrati protiv Hajduka.

Podsjetimo, Sarajevo je novu sezonu Premijer lige otvorilo domaćim porazom od Sloge Doboj 2:1. Ekipu je tada vodi privremeni trener Mensur Dogan.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bazaorao
On je lud,on je jak, on je Željin Manijak. Možetel vi koga dovesti u klub a da ne navija za Želju.
2 3
jassony
Nek si ti prvo sebi kosu vratio, da te kompleksi ne drmaju a ostalo langza
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi