Rožman:  Dvadeset minuta čiste igre u nastavku, ležanje i čekanje da se završi utakmica
Rožman razočaran nakon derbija

Sarajevo na kraju osvojilo 'samo' bod

Rožman: Dvadeset minuta čiste igre u nastavku, ležanje i čekanje da se završi utakmica

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Sarajevo je na Grbavici na kraju osvojilo 'samo' bod (0:0).

Imali su bordo momci dva igrača više, a zatim cijeli drugi dio se igralo 11 na 10, no ni to nije pomoglo izabranicima Simona Rožmana.

Zbog toga su navijači Sarajeva sigurno razočarani, a u Plavom salonu se pojavio Simon Rožman.

"Što se mene tiče, spektakl, lijep ambijent, mnogo emocija, ali ne i dobrih situacija na terenu. Žao mi je zbog kartona, bila bi zanimljivija utakmica.

Na poluvremenu smo mijenjali, imali smo onda dvije lijepe prilike... Solidno, ništa posebno na terenu", rekao je Rožman u uvodnom obraćanju.

Sarajevo je igralo poprilično kukavički.

Oglasi

"To je vaše mišljenje. Nismo znali da je Radović dobio crveni karton. Znali smo da ne možemo preko sredine, išli smo sa dva boka, to je bila ideja koja na kraju nije uspjela. Domaćin se dobro branio.

Mnogi navijači Sarajeva remi u ovoj situaciji smatraju porazom.

"Svako ima svoje mišljenje. Žao mi je da se dešavalo šta se dešavalo, nije bilo nogometa u nastavku. Žao mi je da nismo probili, ali imali smo dva zicera, skinuli su sa linije".

Sada Sarajevu slijede tri derbija. Šta je uspjeh za vas?

"Liga je izjednačena. Nepredvidljivo je sve, bude iznenađenja. Volimo se nadigravati, kući igramo dobro, pet utakmica igramo dobro, te se veselimo duelima sa kvalitetnim ekipama. Naš cilj je Evropa, želimo napasti treće mjesto i imamo svoj cilj.

Oglasi

Žalim danas što nismo osvojili tri boda.

Sada na Koševo stiže Borac.

"Biće zanimljivo, da će navijači doći u što većem broju".

Ponovo se vratio na komentar o samom meču, činilo se da je vezni red itekako bio limitiran. Istakao se Harun Karić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nismo bili uspješni, zatvorili su sredinu, pa smo išli preko bokova. Imali smo druge ideje, ali mora U-21 igrač, pa se situacije promijeni".

Meni je žao da je došlo do kartona, bilo bi više nadigravanja. U drugom dijelu nije bilo 20 minuta čiste igre, sve ostalo je bilo ležanje i čekanje da se meč završi", dodao je Rožman.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pinglewood
Mrš u 3 pichke materine Rožmane! Odavno bezmudiji trener nije vodio klub.
5 0
rabodimis
Rozmane jel te imalo stid kukavicluka na terenu ?? Igraci ti jalijaju, spori su, bezidejni, odsutni u glavi... a ti nama nake bajke pricas o timu i nakom duhu ?? Sta kaze Radovic sto je glup ko k*rac ispao, nema veze jelde ?? Slucajno.. XD
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi