Akrapović: Planirali smo jedno, desilo se drugo; Rožman: Bilo je svega osim fudbala
FOTO: T. Hebib

Prve reakcije nakon derbija na Grbavici

Akrapović: Planirali smo jedno, desilo se drugo; Rožman: Bilo je svega osim fudbala

Haris Zilić

Na Grbavici je večeras odigran još jedan sarajevski derbi, ovaj put u okviru 26. kola WWin lige. Konačan rezultat je glasio 0:0 u jednoj veoma nervoznoj utakmici s obje strane.

Sarajevskid erbi 152. po redu obilježila je kartonijada, a vidjeli smo i tri crvena kartona. Kod Željezničara crvene su dobili Hiroš i Cocalić, a kod gostiju Radović.

Bod koji na kraju znači i jednim i drugim, Željezničaru u borbi za osptanak, Sarajevu u borbi za Evropu, ali i podatak da se nije izgubilo u derbiju mnogo znali ekipama to je sasvim sigurno.

Po završetku susreta na grbavic komentar su dali treneri oba tima, Bruno Akrapović i Simon Rožman.

"Šta da kažem, svaka čast momcima, odigrali smo skoro cijelu utakmicu sa devet igrača, svi zaslužuju kompliment. Pokazali smo da imamo timske igrače. Ova publika zaslužuje pobjedu, dali smo sve od sebe, planirali smo jedno, desilo se drugo, morali smo improvizirati", rekao je Akrapović i nastavio:

Oglasi

"Malo je olakšalo isključenje Radovića, imali smo neke akcije s igračem manje preko Amoaha, ali sve u svemu koncetracija je bila da ne primimo gol i momci su odradili sjajan posao, svaka im čast."

"Igrali smo jedan sistem u prvom derbiju, drugi sistem u drugoj utakmici. Trebali su nam iskusniji igrači da iznesu teret. Ne mijenjamo pobjendički tim nakon Sloge. Sve u svemu crveni kartoni su poremetili utakmicu. Nedostajat ćenma igrači protiv Posušja, imamo želju i energiju i to je najvažnije i pokazat ćemo naše pravo lice."

Nakon toga izjavu je dao strateg Sarajeva, Simon Rožman.

"Jedan lijep spektakl, žao mi je zbog kartona jer bi vidjeli nešto na terenu. Šteta što nismo imali završnicu sa dva igrača više. Bilo je svega osim fudbala. Kontrolirali smo posjed, ne znam je li bilo čiste igre 15 minuta", bile su uvodne riječi Rožmana koji je nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne znam šta se desilo na poluvremenu, dobijemo informaciju da je Radović dobio crveni karton. Sve u svemu lijep ambijent, što se tiče fudbana ništa nije bilo."

"Mislim da smo u dobrom nizu nakon svih situacija. Nalazimo se u dobrom ritmu. Imali smo i ovdje dva zicera, ali kako god mirni smo, znamo naš put i vjerujem da možemo pružiti još dobre igre."

Top Komentari

Ecosport
Rožmanu svako kriv osim njega. Ne možeš plavog gospodina na aparatima pobijediti sa igračem više nekih 70 minuta. Uša sramoto slovenčka.
0 0
SierraLeone1946
Federalna aBd
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi