Dva velika pojačanja za Simona Rožmana pred duel Sarajevo - Velež!

Prinove stekle pravo nastupa

Dva velika pojačanja za Simona Rožmana pred duel Sarajevo - Velež!

Eldar Ganibegović

FK Sarajevo je za vikend s 1:2 slavio na gostovanju kod FK Tuzla City u 4. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Naredni meč igra na Koševu protiv FK Velež, a za taj meč konkurisat će dva (na papiru, a to tek treba da dokažu) velika pojačanja tima koji predvodi Simon Rožman.

Za četiri dana, 28. augusta 2023. godine, FK Sarajevo će u okviru 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostiti FK Velež, što će ujedno biti i derbi kola.

Sarajevo se diže poslije poraza od Sloge u prvom kolu i s dvije vezane pobjede (protiv Posušja i Tuzla Cityja) dočekuje Rođene, koji nakon tri meča ove sezone imaju pet bodova, ali nemaju trenera.

S druge strane, u Sarajevu lijepe vijesti. Za meč s Veležom konkurisat će dvije prinove koje su stigle prije pet dana, a u pitanju su Edin Julardžija i Ajdin Hasić, te će imati šansu da opravdaju epitet pojačanja.

Naime, oni su, kao bh. državljani, očekivano, vrlo brzo riješili potrebnu dokumentaciju i stekli uslove za nastupe, što je potvrđeno i u Informacionom centru N/FSBiH.

Oglasi

Edin Julardžija na Koševo je stigao iz NK Domžale odakle ga dobro poznaje novi sportski direktor Bordo tima, Senijad Ibričić.

U karijeri je još nosio dresove GNK Dinamo Zagreb, Slaven Belupa i Gorice, te bio omladinski reprezentativac Hrvatske.

Što se Ajdina Hasića tiče, on je na Koševo stigao na posudbu iz Bešiktaša gdje se ovaj fudbaler nije naigrao, nego je boravio na raznim posudbama

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tome su kumovale i povrede, a podsjetimo da je sazrijevao u GNK Dinamo Zagreb iz kojeg je i otišao u grad na Bosforu i to se ispostavilo kao pogrešan potez u karijeri. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pinglewood
Nek je Rustem želji veliko pojačanje, a Ajdin Hasić je prinova... E moj "portalu".
3 1
Drakula
Bravo
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi