FK Sarajevo odredio četiri skauta za BiH, bit će fokusa i igrače iz Afrike!

Imenovan i koordinator Omladinskih projekata

FK Sarajevo odredio četiri skauta za BiH, bit će fokusa i igrače iz Afrike!

Admin Čaušević

FK Sarajevo je odredio četiri skauta koji će za zadatak imati da selektiraju igrače na području Bosne i Hercegovine. 

Iz Bordo kluba su saopštili kako će za selektiranje igrača biti zaduženi Almir Turković, Admir Hasanči, Anes Kozić i Muhamed Plakalo.

Osim toga iz tabora višestrukog prvaka BiH napominju da će uslijediti i fokusiranje na selekcije igrača iz inostranstva, posebno iz Afrike.

"U okviru skauting odjela Akademije FK Sarajevo Asim Ferhatović Hase sa radom počinju četiri skauta koja će u narednom periodu vršiti selekciju mladih igrača na području Bosne i Hercegovine.

Almir Turković, bivši igrač koji je u bordo dresu upisao 112 nastupa postigavši 26 pogodaka do sada je u okviru Omladinskog pogona FK Sarajevo radio sa selekcijama uzrasta od 12 do 16 godina, a posljednju godinu proveo je kao trener U-16 selekcije koja je nastupala u Omladinskoj ligi Federacije.

Admir Hasančić, bivši fudbaler FK Sarajevo koji je odigrao 40 utakmica i postigao šest pogodaka, radi kao trener u Omladinskom pogonu FK Sarajevo, a istakao se uspjesima sa kadetskom selekcijom sa kojom je u više navrata osvajao titule u Omladinskoj Premijer ligi. U narednom periodu Hasančić ostaje trener U-17 selekcije a ujedno će biti zadužen i za selekciju mladih igrača.

Oglasi

Anes Kozić do sada je bio trener U-11 selekcije FK Sarajevo, a od naredne sezone bit će zadužen za selektiranje igrača na području Kantona Sarajevo.

Muhamed Plakalo bit će dio skauting tima za mlađe selekcije, odnosno U-12 i U-13.

Saradnjom sa drugim klubovima i organizacijama poseban fokus bit će i na selekciji internacionalnih igrača, posebno na teritoriji Afrike.

U narednom periodu planiran je nastavak velikog broja aktivnosti u cilju razvoja i afirmacije omladinskog fudbala. FK Sarajevo imenovao je koordinatora Omladinskih projekata Damira Pavlovića", saopšteno je iz Titove 38b.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, ovo je samo jedna u nizu promejna kada su u pitanju omladinske selekcije Sarajeva jer s radom prestaje ŠF Asim Ferhatović Hase te će u budućnosti biti aktivna jedino Akademija FK Sarajevo.

Sarajevo ovog vikenda dočekuje Radnik i nada se kiksu Borca kako bi ostao u utrci za titulu do zadnjeg kola.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Treba skautirati igrače onog tima što je postao partner tima sa Grbavice hahhahah.
12 1
hzsg
Upravu je ovaj jedan štrumf koji kaže da ima i u Borcu nekih igrača za pogledati. I ja kažem da ima, pa pogledajte samo ova imena : Njegomirović, Petrović, Bilbija, Mujić, Jelić, Mujić itd. Sa ovakvim igračima titula negine.
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi