Uprava Sarajeva stavila mandate na raspolaganje, Skupština im pružila punu podršku

Održana redovna sjednica

Uprava Sarajeva stavila mandate na raspolaganje, Skupština im pružila punu podršku

Endin Čaušević

Danas je održana redovna sjednica FK Sarajevo na kojoj se razgovaralo o prethodnim rezultatima bordo kluba.

Dnevni red obuhvatio je usvajanje zapisnika sa prethodnih sjednica. Predsjednik Upravnog odbora Damir Kasum podnio je Izvještaj o radu Upravnog odbora za posljednja četiri mjeseca tekuće godine.

Skupština kluba podržala je odluku rukovodstva da se klub vrati na strategiju rada zasnovanu na afirmaciji mladih igrača kao način ostvarenja finansijske samoodrživosti.

"Pored toga, u proteklom periodu konačno je riješeno pitanje Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase na način da je stadion sada u trajnom zakupu FK Sarajevo. Pozitivno su prihvaćene i promjene unutar Akademije FK Sarajevo pod rukovodstvom Mattea Cioffia u proteklih šest mjeseci", navodi se u saopštenju bordo kluba i dodaje.

"Generalna direktorica Sabrina Buljubašić priložila je Finansijski izvještaj - Bilans stanja i Bilans uspjeha za 2020. godinu. Finansijskim izvještajem konstatovano je da je Klub povećao prihode u 2020. godini za cca 3 miliona KM, u odnosu na 2019. godinu".

Na kraju sjednice na raspolaganje su stavljeni mandati cjelokupnog Upravnog odbora, a Skupština je jednoglasno dala podršku trenutnom sazivu.

Oglasi

Podsjećamo, Sarajevo novu sezonu počinje već narednog mjeseca i to u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Bordo klub u prvom pretkolu igra protiv Milsamija iz Moldavije. Prvu utakmicu igrači Sarajeva igraju u gostima 8. jula od 19 sati, dok je revanš na rasporedu sedam dana kasnije na Koševu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se Sarajeva tiče, bilo je dosta promjena u igračkom kadru, stigao je i novi trener (Goran Sablić op.a) i bit će sigurno neophodno neko vrijeme da se poslože kockice u Bordo timu.

Kada je u pitanju nova sezona Premijer lige BiH ekipa Sarajeva u prvom kolu igra na svom terenu protiv Tuzla Cityja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TNT75
Ima li iko pamenat sastaviti-nabrojati preostalih 11 igraca za prvi tim??? Razlazi su svakodnevni od Kovacevica, Milicevica...Hadzica...pa nadalje. Ko je ostao? Ako ce nas Krste opet predvoditi daj odmah da otpisemo i ovu novu sezonu. OČAJNO !!! UPRAVA NAPOLJE
11 3
Chico
UPRAVA NAPOLJE
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi