Izborili Evropu, a onda je Dal posvetio objavu svom ocu i oduševio sve, no ni Mirza nije ostao dužan

Oglasili se obojica na Instagramu

Izborili Evropu, a onda je Dal posvetio objavu svom ocu i oduševio sve, no ni Mirza nije ostao dužan

Endin Čaušević

Sarajevo je jučer u gostima pobijedilo Velež sa 5:3 u derbiju 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a s ova tri boda klub s Koševa osigurao je plasman u Evropu. U centru pažnje nakon meča našao se Dal Varešanović zbog fotografije i poruke koju je objavio za svog oca Mirzu poslije osvojena tri boda u Mostaru.

Sarajevo u finišu sezone igra u odličnoj formi, a bordo klub je to najbolje demonstrirao jučer na stadionu Rođeni protiv Veleža.

Gosti su slavili u fantastičnoj utakmici sa 5:3 i došli do tri boda koja su im osigurala plasman u Evropu što je bio glavni cilj kada je Mirza Varešanović zimus preuzeo kormilo ekipe s Koševa.

Još jedan odličan meč odigrao je i Dal Varešanović koji je postigao pogodak u 11. minuti za 1:1, te je pokazao da i on u najvažnijem dijelu sezone igra u sjajnoj formi.

Mladi veznjak Sarajeva našao se u centru pažnje i zbog fotografije koju je objavio na Instagramu kada je meč u Mostaru završen i nakon što je bordo klub i zvanično izborio plasman u Evropu za iduću sezonu.

Ovaj 21-godišnjak je objavio fotografiju sa svojim ocem i trenerom s porukom koja je mnoge oduševila.

Oglasi

Nakon svih kritika s kojima se Mirza Varešanović susreo sigurno je da mu na kraju najviše znači takva podrška svojih igrača.

"Sarajevo to si ti", napisao je Dal uz fotografiju sa svojim ocem Mirzom nakon jučerašnje pobjede bordo kluba u Mostaru.

Međutim, ni Mirza nije ostao ravnodušan kada je vidio šta je objavio njegov sin, te je odlučio da se i on oglasi na Instagram storyju.

Trener Sarajeva objavio je fotografiju s Dalom i porukom: "Ponos moj".

Opis nije dostupan.

Sarajevo je trećeplasirano na tabeli sa 52 osvojena boda i ima dva boda više od Željezničara koji je četvrti, odnosno četiri boda više od petoplasiranog Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Varešanovića ovo je bio osmi gol ove sezone u Premijer ligi na 30 odigranih utakmica, a uz to mladi veznjak Sarajeva upisao je i četiri asistencije.

Poznato je da je ljubljanska Olimpija pokazala ogroman interes za ovog 21-godišnjaka i da su već poslali ponudu na adresu Sarajeva, a da li će Varešanović na kraju sezone napustiti Koševo ostaje nam da vidimo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi