Sarajevo izborilo Evropu, Ajla Alimanović poručila: A, tek smo počeli...
Alimanović jučer na stadionu Rođeni

Bila je to gotovo nemoguća misija do prije par mjeseci

Sarajevo izborilo Evropu, Ajla Alimanović poručila: A, tek smo počeli...

S. Mlaćo

Do prije par mjeseci za FK Sarajevo plasman u Evropu bila je nemoguća misija. Bordo momci su bili na sredini tabele, navijači razočarani i činilo se da je to još jedna sezona za zaborav.

Ipak, kolo prije kraja sezone Evropa je već osigurana.

Sarajevo je slavilo jučer 5:3 u Mostaru protiv Veleža i završilo posao, te sada u posljednjem kolu dočekuje Igman iz Konjica. Gostima su bodovi potrebni u borbi za opstanak, dok Sarajevo može igrati bez pritiska protiv tima koji vodi nekadašnji trener kluba sa Koševa Husref Musemić.

Mirza Varešanović sigurno može dobiti velike pohvale. Varešanović je napravio pravo malo čudo, te i pored velikog nezadovoljstva navijača koji i dalje traže njegov odlazak, na kraju je donio osmijeh čelnicima kluba i svima koji vole bordo klub.

Zadovoljstvo nije sakrivala ni direktorica kluba sa Koševa Ajla Alimanović.

Alimanović je na svom Instagram profilu napisala: “Ovdje smo 26.02. startali sa -11. Danas smo na istom mjestu izborili Evropu. A tek smo počeli. Idemo dalje“, napisala je Alimanović.

Oglasi

Alimanović je zapravo podsjetila na meč Sarajeva i Zrinjskog, što je ujedno bio povratnički debi za Varešanovića.

Zrinjski je u susretu bez publike slavio 2:0 golovima Tičinovića i Bilbije, te tada produžio agoniju kluba sa Koševa.

Bordo klub je tada bio u sredini tabele, te ni najveći optimisti nisu mogli vjerovati u plasman u Evropu. Pojedini su čak kazali da je bordo klub bliži borbi za opstanak, ali onda sjajna pobjednička serija.

Evropa se na kraju 'ostvarila', pa Alimanović nije sakrivala zadovoljstvo. Svojom objavom je jasno pokazala i da ne razmišlja o odlasku, iako navijači to već odavno traže.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Horde Zla ni u nedjelju neće bodriti svoj tim, nastavljaju bojkot domaćih utakmica, a jučer su u velikom broju bodrili svoje ljubimce u Mostaru.

Bili su im 12-ti igrač i na kraju su znali proslaviti važnu pobjedu protiv rivala iz Mostara.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Koga bona lažeš 2 godine kobiletino, obecala si to i prije 2 godine
0 4
user1674297497
PA napišite jedan tekst ,kome sta treba za opstanak i evropu,detaljno sve,kao pravi novinari,kakva god da je liga,rijetko je da 5 klubova u borbi za opstanak, zanimljivo je pratiti,a ne sta je ajla rekla i koga je konor uhvatio za guzicu,i jel Ronaldo prrdnuo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi