Rožman na pressu otkrio stanje s Oliveirom, ne brine ga loša igra pred Borac

Trener FK Sarajevo

Rožman na pressu otkrio stanje s Oliveirom, ne brine ga loša igra pred Borac

Eldar Ganibegović, foto: Esmer Oštraković

Na press konferenciji nakon utakmice Sloga Meridian - Sarajevo govorio je trener gostiju, Simon Rožman. 

U okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas je FK Sarajevo poražen u Doboju od domaće Sloge. Tim Vlade Jagodića apsolutno je nadigrao Bordo tim i slavio s 3:0.

Poslije utakmice je na press konferenciji Simon Rožman, trener Sarajeva, čestitao Slogi na pobjedi, no istakao da ga ne brine loša igra danas pred meč s Borcem.

"Čestitam Slogi na pobjedi. Nekako smo se pripremali na njihov kontranapad, pa brzo primili gol. Znali smo da će biti jako teško na ovom terenu na zgusnutu odbranu teško doći do situacije. Normalno da smo bili otvoreni i Sloga je to koristila. Nismo bili pravi ni u jednom segmentu i zaslužen poraz", rekao je trener tima s Koševa, pa se složio s našim reporterom da je današnja igra bila najlošija od njegovog dolaska u klub:

"Slažem se. Apsolutno. Ono što sam rekao, pripremali smo se na njihov kontranapad, ne bi smjeli doći do toga. Rani gol ti je poremetio apsolutno sve, gdje se oni imaju mogućnost zatvorit' na teškom terenu gdje je teško kontrolisati loptu, a onda preko kontinuiranog napada nismo uspjeli doći ni do jedne situacije."

Oglasi

Naredni meč Sarajevo na Koševu igra protiv banjalučkog Borca. Ne brine Rožmana loša igra danas:

"Ne, ne. Probali smo se na neki drugačiji način prilagoditi. Sloga na taj način igra kući i jako je uspješna. Danas nam nije uspjelo."

Renan Oliveira je povrijeđen, a o tome je trener Sarajeva rekao:

"Jučer navečer smo dobili ultrazvuk, došlo je do male rupture. Ništa strašno, preventivno smo ga izbacili van, pa ćemo naredne sedmice vidjeti šta i kako."

"Došlo je do promjene travnjaka. Igramo vani na prirodnoj travi gdje je malo drugačije. Oni koji su tu, koji su 150%, da ne ulazimo u neki rizik, tako da sve ove koji nisu spremni nismo pustili. Koga nema, bez njega se mora. Sad su drugi igrači dobili šansu tako da nema šta, ima puno utakmica do kraja. Što smo obećali na početku da će svi dobiti šansu, a onda ćemo pogledati ispod crte šta i gdje nam nosi. Vidjeli smo sad, pogotovo vani, koliko su fizički tereni (?), fizički ekipe (?), u nekoj jednostavnosti prebacivanja lopte, tako da ćemo se na to morati pripremiti", dodao je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloga sada ima 18 bodova i nalazi se na diobi petog mjesta s Veležom koji ima meč manje, dok je Sarajevo na 23 i na drugom je mjestu.

U 13. kolu Sloga gostuje kod Željezničara, dok će Sarajevo ugostiti banjalučki Borac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1677432590
Kebem li to Romane majku i svim igračima k rukovodstvu py kakonvas nije stid izgubiti od čobana
1 3
user1677432590
****m li ti Rožane majki i igračima i svom rukovodstvu Fk Sarajevo kako vas nije stid izgubiti od čobana juce Željezničar danas vi
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi