Danas očajno Sarajevo bez ispaljenog metka palo u Doboju
Detalj sa meča u Doboju

Domaći po drugi put ove sezone nadigrali bordo momke

Danas očajno Sarajevo bez ispaljenog metka palo u Doboju

Samir Mlaćo, foto: Esmer Oštraković

U Doboju su snage danas u okviru 12. kola Premijer lige BiH odmjerili domaća FK Sloga i FK Sarajevo.

Bila je to otvorena utakmica, što se i očekivalo, a bolje su se snašli domaći i zasluženo slavili sa čak 3:0.

Već u četvrtoj minuti slavlje domaćih. Jović upošljava Vidića, ovaj koristi uspavanost odbrane Sarajeva i pogađa za 1:0. Tri minute kasnije moglo je biti 2:0. Redžić šutira, ali Šahinović brani.

U 11. minuti Anđušić je krenuo ka golu Sarajeva, ali signaliziran je ofsajd. Gosti su protestovali, no bilo je uzalud. Sarajevo je nakon toga imalo više od igre, ali u 28. minuti Jović je bio u dobroj situaciji, ponovo je signaliziran ofsajd, što je značilo nove proteste, ovaj put domaćih igrača. Smatrali su da je igrač Sarajeva uputio tu loptu ka Joviću.

Jović je danas bio veoma aktivan, pokušao je i u 32. minuti, no ide to preko gola. Četiri minute kanije Kvesić centrira, Šahinović ide u prazno, no odbrana Sarajeva izbija.

Minut kasnije velika šansa za domaće, ali Šahinović sjajno brani. Bulo je to vjerovatno najlošije poluvrijeme Sarajeva pod palicom Simona Rožmana.

Oglasi

I u nastavku tvrda utakmica. Rožman je ubacio Julardžiju, Soldu i Buljubašića, ali nije to dalo neku novu snagu na terenu.

U 55. minuti Šahinović nije bio siguran, domaći su mogli povesti 2:0, ali Đuričković spašava čist pogodak.

Sarajevo je uzvratilo preko Buljubašića i Hasića, no nije to bilo opasno, te su nakon sat vremena igre gosti bili bez ijedne prave prilike.

Sve je bilo riješeno u 80. minuti nakon prekida. Nikolić najbolje skače i matira Šahinovića.

Pred sami kraj Sloga stiže u 90. minuti do 3:0. Šipovac je izašao sam na golmana gostiju, pogodio te stavio 'tačku na i'. Sve u svemu, jedna od najlošijih partija Sarajeva od dolaska Simona Rožmana, bez bilo kakvih "sudijskih repova", tako da će slovenački stručnjak morati dobro analizirati današnji nastup njegovih izabranika.

Oglasi

Sloga sada ima 18 bodova i nalazi se na sredini tabele, dok je Sarajevo na 23 i na drugom je mjestu.

Sloga sada gostuje kod Željezničar, dok će Sarajevo u velikom derbiju ugostiti FK Borac. U bordo taboru sigurno mogu biti zabrinuti zbog današnje podrške, a razočarani su bili i brojni navijači koji su stigli u Doboj.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

FK Sloga - FK Sarajevo 3:0

FK Sloga Merdian: Trako, Nikolić, Redžić, Karać, Dujaković, Popara, Milanović, Kvesić, Grabež, Jović, Vidić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Šahinović, Čataković, Hasić, Julardžija, Radović, Soldo, Aničić, Mulalić, Anđušić, Đuričković, Mustafić

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antiTrojkas
NIJE kriv sudija,ali je postavljen SNSDovac Bilbija, "zlu ne trebalo"..Da je kojim slucajem Sarajevo povelo,svasta bi bilo.Jer se ovako delegiraju sudije,ako to ne ide u korist Borca,da odmah"reaguju".Ovako to ugrozena srbadija" steli.Nista ne prepustaju slucaju.Ovako,Sloga DAJE BEZ BORBE bodove Borcu, a u slucaju da Slogi zatreba,vratice im njihove sudije protiv Sarajeva,Zelje,Veleza,Igmana...
3 10
kurcina2
Mislim da Sarajevo naredne sezone može osvojiti Ligu prvaka ovo je fenomenalna igra
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi