Rožmanove zamjerke na teren, Jagodić otkrio slabosti Sarajeva i spomenuo pobjedu protiv Želje

Reakcije trenera nakon utakmice u Doboju

Rožmanove zamjerke na teren, Jagodić otkrio slabosti Sarajeva i spomenuo pobjedu protiv Želje

Eldar Ganibegović, foto: Esmer Oštraković

Nakon utakmice Sloga Meridian - Sarajevo (3:0) pred TV kamere stali su treneri obje ekipe, Vlado Jagodić i Simon Rožman, te dali svoje viđenje današnjeg meča u Doboju.

U okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Sloga Meridian danas je u Doboju s 3:0 razbila nemoćno Sarajevo. 

Viđenje ove utakmice nakon nje dali su treneri obje ekipe, a prvi je riječ dobio trener Sarajeva, Simon Rožman.

"Čestitke Slogi na pobjedi. Nismo uspjeli na njihvou zatvorenu varijantu, normalno da si iza onda otvoren. Bolan poraz što se nas tiče, sutra trening i idemo dalje", rekao je Rožman, pa dodao:

"Jako je teško, oni su poveli, pomakli se na svoju polovinu i onda je jako teško igrati. Po ovom terenu treba ti šest dodira da ukrotiš loptu, a onda to sve ide na mlin onom koji vodi".

Oglasi

Vlado Jagodić je, logično, s osmijehom na licu prokomentarisao današnju utakmicu. Sretan je i zadovoljan zbog pobjede protiv Sarajeva.

"Pohvaljujem moje momke za ovu predstavu i za ovo što rade u posljednjih 4-5 sedmica. Nas je moglo Sarajevo danas nadigrati, ali mi smo kontrolisali situaciju, dali na vrijeme gol, imali dvije šanse u prvom poluvremenu", istakao je pa dodao:

"U drugom poluvremenu ste vidjeli da i Sarajevo ima svoje slabosti, iako su ih ubrajali u favorite. Vjerovao sam u ekipu da možemo upravo ovako. Hvala publici, velika je stvar dati tri gola Sarajevu ne primiti nijedan, dati tri gola Željezničaru i ne primiti nijedan. Spremamo se već za gostovanje Željezničaru."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloga sada ima 18 bodova i nalazi se na diobi petog mjesta s Veležom koji ima meč manje, dok je Sarajevo na 23 i na drugom je mjestu.

U 13. kolu Sloga gostuje kod Željezničara, dok će Sarajevo ugostiti banjalučki Borac.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Treba traziti od saveza novu utakmicu,teren je bio u ocajnom stanju,Slogi je odgovarao i nisu imali problema a sarajevo je osteceni oni igraju atomski fudbal i da je teren bio bolji bio bi drugaciji rezultat,svi su protiv vas,bunite se
3 0
Hanibal
Ne seri ni ti vise. kakav god je teren isti je svima. Nikakvo opravdanje za katastrofalnu igru ne moze biti. Golman katastrofa. Kad ce se vec maknuti s gola. Svaki drugi golman je bolji od njega.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti