Uskoro počinje rekonstrukcija terena na Koševu

Sarajevo u subotu dočekuje Posušje, a u srijedu Tuzlu City

Uskoro počinje rekonstrukcija terena na Koševu

Samir Mlaćo
Radovi na uređenju travnjaka na stadionu Asim Ferhatović Hase uskoro će početi.

Radovi na uređenju travnjaka na stadionu Asim Ferhatović Hase uskoro će početi.

Naime, podržana odluka vijećnika Općine Centar o davanju saglasnosti za rekonstrukcija terena danas je i zvanično potpisana.

Očekuje se da radovi uskoro krenu, a trajat će od 45 do 60 dana.

Ukupna vrijednost rekonstrukcije glavnog terena stadiona „Asim Ferhatović Hase“, sa svim troškovima i obračunatim PDV-om, iznosi 2.487.405,03 KM.

Nogometni/Fudbalski savez BiH je obezbijedio 1.938.207,97 KM, dok preostali iznos od 549.197,06 KM treba biti udio Općine Centar.

Oglasi

FK Sarajevo će utakmicu za vikend te narednu srijedu, protiv Posušja, odnosno Tuzle City odigrati na svom stadionu, a onda vjerovatno početkom radova preseliti u Zenici.

Meč Sarajeva i Posušja igra se u subotu sa početkom u 20 sati.

Bordo tim je odigrao dvije utakmice ove sezone te upisao maksimalan učinak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izabranici Feđe Dudića savladali su u Banjoj Luci Borac 3:1, dok su u subotu navečer pred više od 9.000 navijača nadigrali FK Sloga Doboj 4:2.

Kako je već poznato, trenutno traje uređenje travnjaka na stadionu FK Velež, te FK Borac i stadionu Tušanj koji koriste nogometaši Slobode i Tuzle City.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pitariistok
MashAllah!!! Jos kad dodje vakat i za potpunu rekonstrukciju...bit ce to drama. Mirvic je ponudio cifru za kompletnu rekonstrukciju Koseva,rusenje tribina,premjestanje cijele atletske staze,izgradnja kompleksa sa trznim centrom i hotelom...vjerovatno uz koristenje na odredjeni dio godina. Samo je pitanje nase administracije i volje nase vlasti da se uloze pare i pametno investira(pitanje je kod njih hoce li neko tu biti i koliko "dobar")....nadam se najboljem sve u svemu!!!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi