Priča iza kulisa sa Koševa: Tan, Mirvić, Cioffi, Kovačević...

Priča iza kulisa sa Koševa: Tan, Mirvić, Cioffi, Kovačević...

A. Beganović

Fudbalski klub Sarajevo u narednih nekoliko dana i formalno pravno dobit će nove vlasnike, odnosno Vincent Tan i Ismir Mirvić i službeno će postati većinski vlasnici upravljačkih prava.

Prije nešto manje od mjesec dana iz FK Sarajevo se obavijestili javnost da se u klub kao investitor i većinski vlasnik upravljačkih prava vraća Vincent Tan, a nekoliko dana kasnije potvrđeno je i da će pored Tana u klub investirati i bosanskohercegovački biznismen koji živi i radi u Sjedinjenim Američkim državama Ismir Mirvić.

No, navijači su nestrpljivi, a kako je Sarajevo u žiži interesovanja bosanskohercegovačke javnosti, svakodnevno se plasiraju i informacije zbog kojih oni što najviše vole Sarajevo mirno ne spavaju.

Ipak, kako SportSport.ba saznaje iz izvora bliskih klubu, u toku su "završeci radova" vezanih za ulazak Tana i Mirvića u klub, i po svemu sudeći u nekoliko narednih dana iz Sarajeva će i službeno obavijestiti javnost o promjenama u upravljačkim strukturama.

Šta se dešava sa Matteom Cioffijem i saniranjem duga prema Poreskoj upravi?

Mnogo pažnje izazvale su danas i informacije da aktuelni šef Akademije FK Sarajevo, Matteo Cioffi već danima nije u glavnom gradu Bosne i Hercegovine te da nije u kontaktu sa čelnicima kluba.

I istina je da se italijanski stručnjak nalazi u Italiji, ali u svakodnevnim je kontaktima sa čelnicima kluba te jednim od budućih većinskih vlasnika upravljačkih prava Ismirom Mirvićem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako SportSport.ba saznaje Mirvić upravo najviše pažnje želi pokloniti Akademiji jer smatra da je ona budućnost kluba pa je zbog toga i u stalnim kontaktima sa Cioffijem. Obavljaju se razgovori, a upravo od njihovog ishoda, odnosno od toga da li će se njihovi planovi podudarati, zavisi i sudbina italijanskog stručnjaka vezana za Akademiju FK Sarajevo.

Što se tiče dugovanja prema Poreskoj upravi Federacije BiH zbog kojih Sarajevo ne može da dobije radne i boravišne dozvole za igrače koji nisu bh. državljani, SportSport.ba saznaje da su kamen spoticanja Poljaci, odnosno novi klub Vladana Kovačevića. Naime, kako SportSport saznaje iz izvora bliskih klubu, iz Rakowa, iako su do 15. jula to trebali učiniti, još uvijek nisu uplatili novce na ime obeštećenja. A, upravo sredstva od prodaje Kovačevića su ključna za izmirenje dugova prema Poreskoj upravi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

VELEZ
Izvini ako nije istina, ali ja sam cuo da se sarajevski klubovi spajaju? Da naprave jedan klub. Jeli ovdje ima istine??
1 18
Plavivozdobarskroz
Hajmo BordoBijeli, cekam te sine s komentarom 'Amidza is back, strumfovi na aparatima' hahahahahha klošinoooo
10 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi