Bivši igrač Sarajeva i Želje nije ostao imun na dešavanja u Banjoj Luci, Varešanoviću poslao poruku

Šećerović se oglasio na Instagramu

Bivši igrač Sarajeva i Želje nije ostao imun na dešavanja u Banjoj Luci, Varešanoviću poslao poruku

Endin Čaušević

Dosta prašine diglo se nakon derbija Borca i Sarajeva u kojem je banjalučki klub uspio da slavi sa 1:0, ali ponovo je glavna tema bio sudija Miloš Gigović i njegove odluke. Gigović je nakon jedne gužve na terenu dao crveni karton Mirzi Varešanoviću koji je stao u odbranu svojih igrača u tom trenutku. Povodom svega oglasio se i nekadašnji igrač bordo kluba Adnan Šećerović koji je posebno za Varešanovića imao poruku.

Nažalost, nakon derbija Borca i Sarajeva najviše se pričalo o diskutabilnim sudijskim odlukama u režiji Miloša Gigovića, a ne o fudbalu, no to je čini se nešto što smo već navikli da se dešava u bh. fudbalu.

Jedan od detalja koji je obilježio meč je i gužva na terenu igrača dva tima u drugom poluvremenu kada je skoro došlo do tučnjave, a tada je na teren utrčao i trener gostiju Mirza Varešanović zbog čega mu je Gigović na kraju pokazao crveni karton.

Varešanović je i na press konferenciji imao šta da kaže, ali suđenje nije htio da komentariše. Osvrnuo se posebno na pomoćnog trenera Borca, Danimira Milkanovića, koji ga je svojim ponašanjem žestoko razočarao.

"Najviše sam razočaran sitaucijom gdje pomoćni trener koji je zarađivao hljeb u Sarajevu psuje mom igraču s kojim je radio, to je najveći šamar", rekao je Varešanović i dodao.

Oglasi

"Ne znam ni kako se zove. Vinko Marinović je veliki gospodin. Njegov pomoćni je primitivac, bio je u Sarajevu i da psuje igraču majku s kojim je sarađivao. To je dno dna."

Varešanović je zbog svojih poteza dobio veliku podršku igrača Sarajeva, a kapiten ovog tima Almedin Ziljkić oglasio se na Instagramu kako bi svom treneru poslao jasnu poruku.

"Dozvolio sam sebi prvi put da Vam ne persiram. 24/7 si uz igrače, 24/7 imamo u tebi oca, brata, prijatelja. Odavno, a pogotovo od sad i sijede ako dočekam, biću uz tebe. 24/7 si nam ulivao u glavi kako moramo poštovati i ginuti za klub, navijače, sve ljude koji vole Sarajevo. Nikad nisi dao ružnu riječ na grad, klub! Prvi si trener za kog'sam ovako javno napisao, šta god bude, ja ću te voljeti!", poručio je Ziljkić.

No, pored toga oglasio se i nekadašnji veznjak bordo kluba Adnan Šećerović koji je također imao šta da kaže nakon sinoćnje utakmica u Banjoj Luci.

"E, ovo je pravi trener koji ne da na svoje igrače, kojeg nije strah suočiti se sa ovom bagrom po cijenu crvenog kartona. Bravo Mirza", poručio je Šećerović putem Instagrama nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

   Story koji je nakon meča Borac - Sarajevo na svom Instagram profilu objavio iskusni veznjak Adnan Šećerović.

Inače, Šećerović je u dresu Sarajeva igrao od januara do avgusta 2022. godine, a nakon toga nastupao je u Indiji za RoundGlass. Ovaj 31-godišnjak trenutno je bez kluba, a čini se da je na ljeto itekako moguć povratak u Premijer ligu.

Također, Šećerović je jedan od igrača koji je igrao za oba sarajevska kluba, a pored toga u BiH je još nastupao za Slaven iz Živinica, Slobodu, Radnik iz Bijeljine, Mladost i Tuzla City.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676604889
Sta napisa smrad iz Borca neki Varesanovic. A tom smradu ni prezime ne znam izgovorit a i ne pise se o kriminalu,vec sportu. Varesanovic je veliko sportsko prezime al posto taj s prezimenom je veliki u crnoj hronici,optuznicama i sudovima i ne cudi sto ne zna za Varesanovica
2 1
StarMoVe
Jadni smo mi građani Bosne i Hercegovine kad nam fudbal kroje isti oni koji su ga rušili od 1991 do 95. Isti oni koji su odgovorni za masovne zločine protiv građana BiH isti oni nacionalisti i fašisti koji poubijase na hiljade djece koja su tek fudbal počela cuskat na male po mahalama.. Gdje smo mi tu vise, dokle trpit i gledat nijemo posmatrat? Treba li da se koljemo izmedju sebe još, Hordasi, Manijaci, Red Army Rođeni, Robijaši I ostali.. Otvorite oči, udruzite se protiv zajedničkog neprijatelja!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi