Irfan Peljto zbog prijetnji neće suditi FK Željezničar i FK Sarajevo!

S prijetnjama suočena i uža porodica

Irfan Peljto zbog prijetnji neće suditi FK Željezničar i FK Sarajevo! · Ekskluzivno

A. Beganović

Najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto ne želi da sudi sarajevskim klubovima FKSarajevo i FK Željezničar zbog prijetnji s kojima se suočava, kako on tako i njegova uža porodica. Saznajemo da je o svemu informisan i MUP Kantona Sarajevo te da se radi na ovom slučaju.

Wwin liga Bosne i Hercegovine ulazi u svoju završnicu, Do kraja sezone je ostalo još deset kola, a SportSport.ba saznaje da najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto, ne želi više suditi sarajevskim klubovima, FK Sarajevo i FK Željezničar.

Naime, kako SportSport.ba nezvanično saznaje čovjek koji sudi Ligu prvaka u posljednje vrijeme je izložen prijetnjama, ali ne samo on nego i njegova uža porodica.

Peljto je, kako saznajemo iz izvora bliskih Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo službeno prijavio prijetnje i trenutno se radi na radi na ovom slučaju.

Osim toga, najbolji bosanskohercegovački sudija je prema neslužbenim informacijama o tome obavijestio i Komitet za suđenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i naglasio je da u ovom trenutklu zbog zaštitet svoje porodice nije u mogućnosti suditi klubovima koji dolaze iz Sarajeva.

Oglasi

Informacija je ovo koja svakako ostavlja bez teksta i bez obzira na to da se ima mnogo prigovora na dijeljenje pravde, ponekad opravdano, a ponekad ne, ovakve stvari se moraju sasjeći u korijenu.

Komitet za suđenje je izašao u susret najboljem bosanskohercegovačkom sudiji i bez obzira što je na taj način došao do nezavidne situacije jer Sarajevo i Željezničar će do kraja sezone igrati mnogo derbija, a sudija koji sudi Ligu prvaka neće im dijeliti pravdu,

Nezvanično saznajemo i da je Peljto bio planiran da sudi djedan od derbija ovog kola, onaj između Željezničara i Veleža, ali zbog novonastale situacije za glavnog sudiju susreta na Grbavici je izabran Elvedin Topuzović.

Irfan Peljto uživa veliko povjerenje UEFA-e

Bosanskohercegovački sudija, Irfan Peljto, uživa veliko povjerenje UEFA-e. Gotovo da nema UEFA ili FIFA termina kada nije na zadatku i svoj posao odrađuje na sjajan način.

No, ipak, suditi u Bosni i Hercegovini i u Evropi nije isto, a da i nije lako biti fudbalski radnik u našoj zemlji, govore i ove informacije.



Nedavno je Peljto sudio prijateljski meč između Slovenije i Portugala, a prije toga je sudio i nokaut fazu Lige prvaka, odnosno susret Leipzgiga i Real Madrida.

A, to nije sve, odnosno sve je izvjesnije da će Peljto predstavljati Bosnu i Hercegovinu i na Evropskom prvenstvu.

Dodajmo da je Peljto u dosadašnjem dijelu sezone bio delegiran na 16 utakmica Wwin lige i Kupa Bosne i Hercegovine. Posljednji meč koji je sudio bio je onaj iz prošlog kola u kojem je Sloga Meridian savladala Tuzla City sa 3:1.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
VELIKO BRAVO ZA PITARE! OVAJ SMRAD JE VICIN IGRAC I NAJVECA HINJA U DRZAVI!
8 2
fare87
Smrad, ostetio Sarajevo gdje je stigo, penal u Banja luci, Mostaru, izmisljo faulove, gicin pulen, moze suditi finale lige prvaka ali jadov nema svoje JA, i ovo ga je gico navratio, Sarajevu nemogu nista, ali Zeljo bi mogao deblji kraj izvuci
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi