Špekuliše se o zvučnom transferu, FK Sarajevo bi mogao nadoknaditi neizlazak u Evropu

Bordo tim ostao i bez trofeja

Špekuliše se o zvučnom transferu, FK Sarajevo bi mogao nadoknaditi neizlazak u Evropu

A. Čaušević

Svaka sezona u Titovoj 38b se smatra neuspješnom ukoliko se ne izađe na euroscenu. 

FK Sarajevo je nakon nekoliko godina ostala bez trofeja, ali i nije ostvaren minimalni cilj, odnosno igranje u UEFA-inim takmičenjima.

Svakako je da će tokom narednih sedmica biti promjena na Koševu, to se već da nagovijestiti povratkom Emira Hadžića na funkciju sportskog direktora višestrukog prvaka BiH.

U posljednja 24 sata špekuliše se i o zvučnom transferu kojeg bi mogao realizovati Vladan Kovačević, bivša ''jedinica'' Bordo tima.

Kovačevića koji je izabran za najboljeg golmana Poljske na radaru ima Glasgow Rangers, finalista Europa lige i viceprvak Škotske.

Oglasi

Ovaj 24-godišnji Banjalučanin je eksplodirao u dresu Rakowa pa interes inostranih klubova i nije iznenađenje i eventualni transfer je vrlo izvjestan.

Škotski mediji navode da bi njegov transfer u Rangerse mogao koštati oko 2 miliona eura što bi i Bordo klubu donijelo sasvim dobru zaradu.

Kada je odlazio s Koševa u prodajnom ugovoru ugrađena je klauzula kojom se Sarajevu garantuje pravo na 20% od narednog transfera.

To znači da bi u slučaju da Kovačević bude prodat za 2 miliona eura, Sarajevo dobilo oko 400.000 eura čime bi na neki način bio nadomješten neizlazak u Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao što je ranije poznato Sarajevo bi kao eventualni osvajač Kupa izborilo plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige što donosi zaradu od 450.000 eura.

Inače, kada je prodavao Kovačevića Bordo klub je, prema određenim špekulacijama.  inkasirao 500.000 eura od njegove prodaje, a približan iznos bi mogao zaraditi i ovog ljeta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

henna
Jaooooooooooo glupog teksta.
8 4
BigBosnianBoss
Glup gluplji ss.ba najgluplji
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi