FK Slavija dobio novog trenera: Vratio se Gutović

Startale pripreme tima iz Istočnog Sarajeva

FK Slavija dobio novog trenera: Vratio se Gutović

Slavija iz Istočnog Sarajeva u proljetni dio sezone u 1. ligi Republike Srpske ući će s novim šefom stručnog štaba.

Nakon što je kormilo napustio dosadašnji trener Goran Simić. rukovodstvo kluba je odlučilo angažovati Milana Gutovića, kojem je ovo ujedno i povratak na klupu Slavije.

Gutović je "sokolove" u više navrata vodio po nekoliko utakmica u Premijer ligi BiH, radio je također i u omladinskom pogonu, a mlađe uzraste je jedno vrijeme vodio i u Željezničaru za koji je svojevremeno igrao od 1980. do 1986. godine.

Pod Gutovićevom palicom Slavija je već jučer startala s pripremaza za nastavak sezone u 1. ligi Republike Srpske, gdje je glavni cilj osvojiti što više bodova i samim tim obezbijediti opstanak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Nakon prvog dijela sezone Slavija je, podsjetimo, na sedmoj poziciji u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi