Željezničar i Drina ubjedljivi, novo slavlje Sloge

Prva liga RS

Željezničar i Drina ubjedljivi, novo slavlje Sloge

S. Mlaćo

U Prvoj ligi RS do sada je odigrano pet susreta 14. kola. Željezničar Sport Team je na svom terenu ugostio Tekstilac te slavio sa ubjedljivih 4:1.

Nakon prvih 45 minuta mreže su mirovale, da bi u 57. minuti Adonis Bilal doveo domaće u vodstvo. Gosti se vaćaju u 65. minuti pogotkom Zlatka Duspare, da bi u 72. minuti novo vodstvo domaćima drugim pogotkom donio Adonis Bilal. Na 3:1 povisio je Igor Kuzmanović, a konačnih 4:1 postavlja Dejan Bosančić.

Rudar iz Prijedora je slavio u gostima kod Kozare sa minimalnih 1:0, a junak pobjede bio je Mujo Mujagić.

Sutjeska i Alfa Modriča su remizirali u susretu bez pogodaka (0:0), dok je Drina sa 3:0 savladala Slaviju i upisala drugu vezanu pobjedu. Strijelci za tim iz Zvornika bili su Siniša Jevtić, Stefan Spasojević i Filip Blagojević.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Važnu pobjedu slavila je i Sloga Gornje Crnjelovo. U Gornjem Crnjelovu danas je pala Sloboda Mrkonjić Grad (2:1). Bojan Mihajlović je doveo Borac u vodstvo, izjednačio je Admir Ljutić, da bi pobjedu domaćima donio Davor Arnautović. Gosti su mogli do boda, ali u 78. minuti jedanaesterac nije iskoristio Mihajlo savanović, jedini rezervista Slobode u ovom meču.

U toku je duel lidera Borca i Podrinja iz Janje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije