Prva liga RS: Neviđena blamaža Slavije, da li će Erbez svoj tim odvesti u niži rang?

Rudar iz Prijedora nastavio sa sjajnim igrama

Prva liga RS: Neviđena blamaža Slavije, da li će Erbez svoj tim odvesti u niži rang?

S. Mlaćo
Danas su odigrani susreti 21. kola Prve lige RS. Rudar iz Prijedora je potvrdio dobru formu i slavio kod Tekstilca sa 2:0. Strijelci su bili Santos i Danilo Marmat.

Zvijezda 09 je gubila od Sutjeske ali ipak slavila 2:1. Gosti su poveli golom  Filipa Filipovića, da bi domaći preokrenuli. Pogađali su Miloš Nikolić i Kosta Dražić.

Borac iz K. Dubice je savladao Kozaru 3:0, dok je Drina minimalno savladala FK Slobodu Novi Grad.

Najveće razočarenje priredila je Slavija. Izabranici Zorana Erbeza izgubili su od Ljubića u Prnjavoru sa čak 5:0.

Klub koji postoji 111 godina danas je tako doživio jednu od najvećih blamaža u historiji. Slavija je nekada bila žestok zalogaj za Željezničar, Sarajevo, Zrinjski i druge bh. klubove, no danas se bori za opstanak u Prvoj ligi RS.

U najmanju ruku bilo bi skandalozno da se to i desi, a nema sumnje da će se Erbez naći na meti velikih kritika, dok će čelnici kluba morat brzo reagovati.  Slavija je djelovala blijedo danas, domaći su diktirali tempo od prve minute do zadnje minute, a ovaj trener je napravio zanimljiv potez uoči meča. Golman Stefan Stevanović koji je u zadnja četiri kola tri puta bio u timu kola ostao je na klupi, pa su svi ostali iznenađeni takvom odlukom.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Slavija je na kraju primila pet pogodaka, te i dobro prošla, s obzirom da je malo nedostajalo da još koja lopta odsjedne u mreži. Strijelci za domaće bili su dva puta Aleksandar Žižak, te po jednom Danko Segić, Jovan Miilanović i Boris Žižak.

Rudar sada ima 44 boda, a Alfa Modriča i Zvijezda 09 po 36.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti