Navijači Slobode su itekako sretni nakon večerašnje vijesti
Vošnjak u duelu protiv FK Sarajevo

Jahić proziva sutra

Navijači Slobode su itekako sretni nakon večerašnje vijesti · Zvanično

S. Mlaćo
Od sutra motore pale i nogometaši tuzlanske Slobode. Adnan Jahić je zakazao prozivku u 13 sati, a večeras su navijači Slobode saznali sjajnu vijest.

Na Tušnju će ostati Adam Vošnjak, što je SportSport.ba ranije i najavio.

Vošnjak je stigao u Slobodu na posudbu iz slovenskog Kopera i osvojio simpatije navijača. Špekulisalo se da u drugom dijelu sezone neće ostati na Tušnju, no sada je ozvaničen ostanak.

Posudba će trajati do kraja sezone.

“Zahvalio bih se na podršci koju mi je Sloboda pružila u prošloj godini. Zadovoljan sam i sretan što sam se vratio u Slobodu. Jedva čekam ponovo da zaigram pred našim navijačima, a posebno da zaigram na Tušnju", istakao je Vošnjak za stranicu Slobode.

Oglasi

FK Sloboda se nakon 19 odigranih utakmica nalazi na 11. mjestu Premijer lige BiH sa 19 bodova, dva manje od Leotara koji je prvi iznad crte, te za tuzlanski tim slijedi nova borba za ostanak u ligi.

Klub sa Tušnja za sada su napustili Kemal Mujarić i Senad Jarović, a očekivati je uskoro i nova pojačanja, koja su svakako neophodna u borbi za opstanak.

Prije par dana ozvaničen je dolazak iskusnog defanzivca Ivana Šuberta.

Prije Radnika iz Bijeljine te epizode u dalekom Omanu, Šubert je nosio dres Bačke, Novog Pazara, Zemuna, Donjeg Srema i Radničkog.

Na Tušnju žele i Amara Begića te Samira Radovca. Begić je nedavno raskinuo sa FK Borac i ističe da želi u inostranstvo, no moguće je da ostane u Premijer ligi.

Oglasi

Kada je Radovac u pitanju, on je nakon raskida saradnje sa FK Velež slobodan. Također se povezuje sa nekoliko klubova iz Premijer lige, ali i Super lige Srbije.

Svakako će sve biti jasnije u narednim danima kada će klubovi imati jasniju sliku sa igračkom kadrom.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Catanzaro
Slavisa Radovic se sutra pojavljuje na prozivci
5 1
user1651398816
Radovic dolazi
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi