Trenerska promjena i nesvakidašnja situacija jučer na Tušnju
Da li će kraj sezone donijeti buru na Tušnju?

Burno je u tuzlanskom premijerligašu, Spahića čeka novi izazov

Trenerska promjena i nesvakidašnja situacija jučer na Tušnju

S. Mlaćo
FK Sloboda od jučer ima novog šefa struke.

Naime, na klupi Tuzlaka će sjediti dosadašnji trener juniora ovog kluba Amir Spahić koji će naslijediti Mladena Žižovića, što je SportSport.ba ranije i najavio.

Žižović je u veoma teškoj situaciji preuzeo klub prošle sezone, ekspresno izborio opstanak, a zatim je Sloboda bila hit nove sezone.

Sa skromnim igračkim kadrom i bez velikih ambicija, Tuzlaci nisu izdržali taj tempo, pa su stigli na sasvim solidnu sedmu poziciju. Uprava kluba odlučila se za raskid saradnje sa Žižovićem koji se jučer pojavio na Tušnju, a kako saznajemo desila se i nesvakidašnja situacija.

Žižović se kao još uvijek aktuelni trener pojavio na Tušnju, no tada je saznao da je prvi tim zapravio već odradio trening i to sa novim trenerom.

Čelnici Slobode su zapravo pomjerili termin treninga i pod palicom Amira Spahića u 13 sati odrađen je isti. Žižović je kasnije i zvanično postao bivši šef struke Slobode, što svakako opisuje haotičnu situaciju oko tuzlanskog premijerligaša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je trenutno na 25 osvojenih bodova, a nakon reprezentativne pauze u goste će davljeniku Radnike iz Bijeljine.

Eventualni poraz donio bi dodatne probleme Tuzlacima, a Slobodu do kraja sezone očekuju domaći susreti sa Veležom, Leotarom, Borcem, Zrinjskim i Željezničarom,  te gostovanja kod Radnika, Posušja, Rudara, Tuzle City i Sarajeva.        .

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slana_carsija
Izgleda samo u Slobodi problemi. Kod drugih cvjetaju ruže. Sloboda duguje, odmah objavi, u Slobodi smjena trenera odmah trči. Željezničar duguje, nešto malo reci, Borac štima utakmice ne objavljuj...
10 1
emanuelmacron
e moj care ,pratim slobodu jos od vremena dinosaurusa,uvjek uhljupi na treningu rijetko kad prava gradska raja, i nikad nista, bolji tim cemo sastavit mi sa Pasa Bunara i Batve ,Solane
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi