FK Sloboda: Cilj je ekspresan povratak u Prvu ligu RS

Spremni za predstojeće izazove

FK Sloboda: Cilj je ekspresan povratak u Prvu ligu RS

Fudbaleri Slobode iz Novog Grada nisu imali uspjeha prošle sezone, pa su nakon nešto lošijih partija preselili u drugu ligu RS.

Novljani su dali svoj maksimum, pružili šansu mladim igračima, ali su mnogobrojni problemi, prije svega oni finansijski, bili jači od svake želje.

Tokom ljeta Sloboda je napravila dosta promjena, pa je tako na čelo šefa stručnog štaba zasjeo Ernest Šabić, doskorašnji pomoćnik Slaviše Božičića koji je otišao na Jamajku i tamo preuzeo najtrofejniji klub.

Treba spomenuti da će pomoćnici Šabića u narednoj sezoni biti Bogdan Žujić i Milorad Inđić.

Što se tiče igračkog kadra, ekipu je napustio Aleksandar Vojinović, Mile Popović, Emir Kukavica, dok su novi članovi Slobode postali Boris Muzgonja, Stefan Matović, Jovan Jeremić, Borislav Topić, Ljuban Antonić, kao i golman Milan Kondić koji se vratio nakon pauze od osam mjeseci.

U klubu ističu da je ekipa potpuno spremna za predstojeće izazove, a cilj u narednoj sezoni je ekspresan povratak u Prvu ligu RS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi