FK Sloboda dobio novog predsjednika!

Održana vanredna Skupština

FK Sloboda dobio novog predsjednika!

E. Škorić, foto: E. Dindić

Skupština Fudbalskog kluba Sloboda koja je planirana za januar, održana je danas u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla.

Za predsjednika Skupštine izabran je Kemal Kurević, koji ostaje na toj funkciji, a za potpredsjednike su izabrani Elmir Šećerbegović i Željko Mitrić.

Na lični zahtjev jednoglasno je funkcije razriješen dosadašnji v.d. predsjednika Upravnog odbora FK Sloboda Senad Mujkanović.

Za njegovog nasljednika predložen je Sead Kozlić, koji se u svom obraćanju zahvalio Mujkanoviću na odlično obavljenom poslu u proteklom periodu, gdje je morao napraviti neke teške poteze.

Kozlić je jednoglasno i izabran za novog predsjednika UO FK Sloboda. U svom obraćanju je kazao da će uraditi sve da se donese trofej na Tušanj, ali i jak sponzor.

Mnogo se govorilo o narednim potezima na klupskoj Skupštini. Prije svega o promjeni statuta, koji bi omogućio ulazak privatnog kapitala u Slobodu. On je trebao da bude danas izglasan, no na to će se pričekati na narednoj Skupštini, koja je planirana za dva mjeseca.

U Članu 69. Statuta FK Sloboda ranije je pisalo:

"Klub ni u kom slučaju neće stupiti u statusne ili ugovorne oblike povezivanja koji bi na bilo koji način vodili komercijalizaciji njegovog djelovanja ili ugrozili osnovne programske ciljeve zbog kojih je osnovan".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada u Slobodi žele da izglasaju da on glasi:

"Klub može stupiti u statusne ili ugovorne oblike povezivanja koji bi vodili komercijalizaciji njegovog djelovanja, a za primjenu ovog člana potrebna je prethodna saglasnost Skupštine FK Sloboda Tuzla".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bosnian King1
Sad Azmire kupi svetinju i pravi giganta po evropskim standardima,
5 3
konjnakvadrat
Domacini nema sta, sve goli golopucovici, niko marke nema u dzepu.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi