Na Tušnju će Sloboda ponovo biti 'gost', a ko će na kraju zavladati Tuzlom, ostaje da vidimo nakon sutrašnjih 90 minuta

Tuzla spremna za okršaj gradskih rivala

Sloboda ili Tuzla City i kakav doček zaslužuje Azmir Husić?

E. Škorić, foto: E. Dindić

Na Tušnju se sutra igra tuzlanski derbi u kojem će snage odmjeriti "domaćin" FK Tuzla City i FK Sloboda.

Ulaskom Tuzla Cityja u Premijer ligu, Tuzla je dobila tu čast da ima gradski derbi u Premijer ligi, a dueli ovih timova itekako su zanimljivi navijačima u ovom gradu, posebno zbog činjenice da se dosta igrača međusobno poznaje, a na vrhu tima iz Simin Hana je nekadašnji predsjednik Slobode Azmir Husić.

Naravno, većina ljudi u Tuzli sutra će navijati za Slobodu, pa je nekoliko građana u razgovoru za SportSport.ba istaklo da očekuje pobjedu crveno-crnih.

Zanimljivo da su općenito očekivanja da će biti tvrda i neizvjesna utakmica s malo pogodaka, dok neki priželjkuju pobjedu Slobode i gol Saida Husejinovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, ima i onih koje Azmir Husić uopće ne zanima, dok drugi smatraju da je zaslužio puno poštovanje i da se dočeka kao domaćin, a ne kao gost na Tušnju.

Sve u svemu, očekuje nas veoma interesantan duel i Tušanj će sutra na dva sata biti u centru pažnje.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

konjnakvadrat
Ja ne znam sto TZ laci ne vole ZV ornicane
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti