FK Sloboda oslabljen u gradskom derbiju?
Baraban se povrijedio protiv Željezničara prije nekoliko sedmica, a mogao bi zbog te povrede propustiti i gradski derbi

Upitni Vidović i Baraban

FK Sloboda oslabljen u gradskom derbiju?

E. Škorić, foto: D. Kurbegović

FK Sloboda će sutra od 16 sati, u meču 24. kola Premijer lige, 'gostovati' ekipi Tuzla City.

Duel tuzlanskih rivala igra se na Tušnju, a osim bitke za 'najboljeg u Tuzli', treba naglasiti da je dobar rezultat neophodan i jednima i drugima zbog trenutnih situacija u klubovima, tabele...

Zanimljivo je da će Sloboda ponovo "gostovati" na svom stadionu, a dueli tuzlanskih rivala ranije su znali da budu zanimljivi i neizvjesni.

U biti, u prethodna četiri duela dva su završena bez pobjednika Sloboad je jednom slavila s 1:0 i jednom sa 2:0 u Kupu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se sutrašnjeg duela tiče, Sloboda bi mogla biti oslabljena jer su dva prvotimca pod znakom pitanja. Napadač Antonio Vidović je pod velikim znakom pitanja, a upitno je koliko je spreman i veznjak Baraban, koji je povrijedio ključnu kost u duelu sa Željezničarom neposredno prije reprezentativne pauze i još uvijek nije dovoljno fit.

Obojica su ove sezone standardni i mogli bi, u slučaju da ne budu spremni za sutra, biti pravi hendikep za ekipu Zlatana Nalića.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi