Sarajevo nakon velikog preokreta slavilo na Tušnju
FOTO: E. Dindić

Sjajan meč u Tuzli

Sarajevo nakon velikog preokreta slavilo na Tušnju

Haris Zilić

Fenomenalan susret u 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali su stari rivali Sloboda i Sarajevo. Od samog početka susreta na Tušnju vidjeli smo otvoren i efikasan fudbal. Konačan rezultat je glasio 3:2 za FK Sarajevo.

Sloboda otvara susret kao iz snova. U osmoj minuti Vranješ je sjajno uposlio Bekića koji pogađa za 1:0. Prije toga loptu je izgubio Šerbečić na sredini terena.

Šest minuta kasnije totalni šok za goste sa Koševa. Bekić postiže svoj drugi gol, Vranješ je bio ponovo asistent i to je bilo velikih 2:0 za tuzlansku ekipu.

Najbolja prilika za Sarajevo u 28. minuti utakmice. Ziljkić šutira sa nekih 12 metara, ali od bloka lopta ide u korner. Prilika Ziljkića kao da je razbudila Bordo tim.

Sarajevo je krenulo ofanzivno i to se isplatilo već u 33. minuti. Bekić je neoprezno srušio Radovića, u svom šesnaestercu, domaći su protestovali, ali sudija nije reagovao. Ziljkić je bio siguran sa penala za 2:1.

Dvije minute kasnije totlani povratak Bordo tima u utakmicu. Oliveira je vratio loptu u sredinu nakon jedne gužve, lopta stiže do Čatakovića koji fenomenalno šutira i pogađa za 2:2 što je bio i rezultat fenomenalnog prvog poluvremena.

Oglasi

Drugo poluvrijeme bolje otvara Sarajevo. U 53. minuti dva puta je blokiran udarac Ziljkića iz dobre situacije. Prijeti Sloboda u 58. minuti, Husejnović je centrirao, Alić šutirao iz teške situacije ali lagan plijen za golmana Sarajeva.

Velika šansa za Slobodu u 70. minuti susreta. Alić je s nekoliko metara šutirao, ali lopta ide preko gola. Prije toga Dizdarević je dobro odbranio udarac Osmića.

U 73. minuti veliki preokret Sarajeva. Vrančić je proigrao Ziljkića, ovaj vraća loptu u sredini koja dolazi do Avramovskog, a Mekdonac pogađa za vodstvo Sarajeva 3:2 i veliko slavlje gostiju.

Krenula je Sloboda po treći pogodak i izjednačenje u finišu utakmice. Pervan je šutirao sa 30 metara iz voleja u 78. minuti, no brani golman Sarajeva, dvije minute kasnije Vranješ i Komazec nisu bili precizni.

Dizdarević u 86. minuti brani pokušaj Vranješa glavom i spašava Bordo tim. Ostalo je do kraja meča 3:2 za Sarajevo, veliki trijumf za tim sa Koševa.

Oglasi

Premijer liga BiH, 24. kolo:

Sloboda - Sarajevo 2:3 (Bekić 8', 14'/Ziljkić 33'(p), Čataković 35', Avramovski 73')

Sloboda: Erić, Osmanković, Maksimović, Alić, Šubert, Beganović, Pervan, Vranješ, Kapetanović, Bekić, Vošnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Dizdarević, Jelić Balta, Mulalić, Čataković, Vrančić, Renan, Guliashvili, Šerbečić, Radović, Martinović, Ziljkić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Bravo moje Sarajevo. Svaka nam cast!!! @pjanke.sa sta kazes burazeru?
4 7
Mustafa
Upravo Slobode odmah svi dajte ostavke NAPOLJE debili ! Doveli ste " strucnjaka" iz hrvatskog WCa koji ce nas definitivno sahraniti. Debil misli da je Slobodica Bajern i da ima vrhunske fudbalere koji mogu igrati ofanzivni fudbal. Sloboda sa amaterima i levatima u potpuno otvorenoj igri bez cvrste odbrane nema sanse ni sa Mramorom. Danas je on kriv za poraz NOGA uslji napolje idiote
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi