Loša uvertira Tuzlaka pred FK Sarajevo - Sloboda remizirala sa Gornjim Rahićem na Tušnju

Prijateljska utakmica pred susret Kupa BiH

Loša uvertira Tuzlaka pred FK Sarajevo - Sloboda remizirala sa Gornjim Rahićem na Tušnju

E. Oštraković, foto: E. Dindić

Posljednju pripremnu utakmicu pred duel u okviru Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva odigrala je ekipa Slobode. Oni su na Tušnju snage odmjerili sa ekipom Gornjeg Rahića, a utakmica je na kraju završena bez pobjednika. Konačan rezultat bio je 1:1.

Naravno Sloboda je barem na papiru bila favorit u ovom susretu iako se radilo o pripremnoj utakmici. Razlog je taj što ih za sedam dana očekuje jako teška utakmica protiv FK Sarajevo.

Od prve minute krenuli su Tuzlaci ofanzivno i već u 3. minuti imali su prvu priliku. Čivić je centrirao, a Dilaver šutira pored gola.

Kurtalić je u 7. minuti šutirao sa 25 metara, a golman Gornjeg Rahića je uz malo problema odbranio njegov udarac.

Nova sjajna šansa za domaće u 14. minuti. Po strani probija Čivić, centrira, ali udarac Dervišagića sjajno brani golman Gornjeg Rahića.

Oglasi

Said Husejnović je u 29. minuti oprobao svoj udarac, ali još jednom je odlično postavljen bio golman gostujuće ekipe.

Možda i najbolju šansu u prvom poluvremenu Sloboda je imala u 34. minuti kada je Dilaver pogodio prečku. Na odmor se otišli pri rezultatu 0:0.

Na samom otvaranju drugog poluvremena Tuzlaci postižu gol. igrala se 48. minuta kada Kurtalić postiže gol za vodstvo Slobode.

Uslijedio je nakon toga nešto mirniji period igre, a onda praktično iz ničega poravnanje na Tušnju. Sudac je pokazao na bijelu tačku, a siguran izvođač penala bio je Mazić.

Na novu priliku Tuzlaka čekalo se do 75. minuti, ali jedan igrač Gornjeg Rahića je loptu izbio sa gol linije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Velika gužva pred golom Slobode viđena je u 83. minuti. Muminović brani zicer Bekriću, nakon toga još jedna šansa, kada udarac Cvijanovića domaći izbacuju sa gol linije.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, te je utakmica završena bez pobjednika.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
Raznijet ce ih Sarajevo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi