Žižović: Nije bilo naguravanja, gosti su tražili da se isprazni kompletna tribina, to je apsurdno

Šef struke Slobode govorio za SportSport.ba

Žižović: Nije bilo naguravanja, gosti su tražili da se isprazni kompletna tribina, to je apsurdno

S. Mlaćo
Uzbudljivo je bilo u subotu na Tušnju.

Sloboda je kao lider ugostila Sarajevo (1:2), ali tri boda su otišla put glavnog bh. grada.

Uzbuđenja nije nedostajalo, a vidjeli smo i dosta nezadovoljstva domaćih na suđenje Antonija Bandića.

Publika je potpuno izgubila živce, a na kraju prvog dijela crveni karton je dobio trener domaće ekipe Mladen Žižović.

Žižović je za SportSport.ba govorio o samom 'incidentu', a prvo je čestitao FK Sarajevo na kako kaže zasluženoj pobjedi.

“Ambijent i atmosferu su bili vrhunski, odavno ovakvo interesovanje nije zapamćeno u Tuzli. Sarajevo smo dočekali u istinskom derbiju, a sama utakmica je protekla u dominaciji Slobode, no Sarajevo je iskoristilo svoje prilike i zasluženo slavilo. Tu nema prigovora. Mi moramo greške tražiti u svojim redovima. Čestitam FK Sarajevo“, kazao je Žižović.

Oglasi

Derbi je donio i 'vruću' atmosferu, pune tribine, to je definitivno nedostajalo bh. nogometu u posljednje vrijeme.

“Treba nam ovakvih utakmica, ovakvog ambijenta, ali i objektivnog izvještanja. Trebamo svi biti na niovu derbija, igrači, navijači, sudije, svi akteri...“.

Žižović je dobio crveni karton, a delegat meča je naveo da je trener Tuzlaka isključen zbog naguravanja sa predstavnikom gostujuće ekipe Mustafom Beridanom pri ulasku u službene prostorije.

Ističe da se to nije desilo, te da postoji više svjedoka koji mogu potvrditi njegove riječi.

“Nakon sporne situacije u prvom poluvremenu, ustvari mislim da i nije sporna, atmosfera je na tribinama uzavrela. Gostujuća klupa sa predstavnikom kluba je na metar od mene tražila od delegata da se isprazni kompletna zapadna tribina. To je bilo apsurdno od sportskih prijatelja, odnosno da tako reaguju. Na putu do svlačionice rekao sam tom predstavniku da se drži svog dijela posla, te da mi ne liči na sportskog radnika. Četvrti sudija ili neko je  prijavio da je bilo neko naguravanje, a ispred svlačionice je bilo više od 20 ljudi. Pitao sam delegata o kakvom se nagurivanju radi, a on je rekao da mu je tako rečeno. Zasmetalo mi je to, nisam se u životu potukao, ni pogurao. Ispadamo i mi kao neki klub koji se kao 'loži' na FK Sarajevo, a mi ćemo svaku utakmicu ići ovako. To je jedina istina. Da je bilo nagurivanja neko bi se do sada oglasio od 20-tak ljudi koji su bili tu. Pozdravio sam se sa Oručem, sa Sablićem imam vrhunski kontakt, igrači između sebe nisu imali nikakvih problema. Ne želim da me neko pravi budalom, to zaista moram reći“, ističe Žižović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu Sloboda će na megdan FK Željezničar. Žižović zbog crvenog kartona neće biti na klupi.

“Gledali smo Željezničar sinoć, imali su svoje prilike, a na kraju su mogli i izgubiti. Zasluženo su osvojili bod. Imaju dosta dobrih igrača, morat ćemo to iskonstrolisati i da igramo kao u prvih šest kola“, dodao je trener Tuzlaka, koji su definitivno hit sezone nakon šest odigranih kola.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
Jel apsurd sto je Kobiljar dobio po glavi sa te tribine?
35 9
Ende
Sad kad su skontali da se ofiraju za sudjenje (valjda pregledali snimak) sad im krivi gosti što su tražili da se ne gađaju njihovi igrači tvrdim predmetima. Masoni, iluminati, svemirci ... Ne mogu da vjerujem da je toliko tesko prihvatiti poraz. Znam da ste unaprijed upisali pobjedu protiv oslabljenog protivnika, ali to je fudbal, često ne ide onako kako se planira...
26 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi