Nikola Leko na maestralan način debitovao za Slobodu

Prijateljski susret

Nikola Leko na maestralan način debitovao za Slobodu

E. Dindić, foto: E. Dindić

Danas su na stadionu Tušanj prijateljski susret odigrali Sloboda i Sloga iz Crnjelova, koji je domaćem treneru poslužio kao uvertira za utakmicu Premijer lige Bosne i Hercegovine, gdje će na svom terenu dočekati ekipu Željezničara. Domaći su na kraju slavili pobjedu rezultatom 3:0 (0:0). 

Na prvu priliku čekalo se 12. minuta kada Mujagić iskosa šutira, ali siguran je golman gostiju. Nova prilika za domaće bila je u 22. minuti kada je Predragović probio po boku, vratio na rub šesnaesterca za Mujagića koji šutira ali odbrana Sloge u posljednji tren blokira. Poslije toga nismo vidjeli neke pretjerano velike prilike sve do 33. minute kada su Dženis Beganović i Robert Mišković dva puta šutirali sa ruba šesnaesterca, ali u oba slučaja kao pobjednik je izašao golman gostiju. Na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 0:0.

Nastavak je donio puno dinamičniji susret pa je u 47. minuti nakon jednog centaršuta Devedžić se našao u izglednog prilici, ali lopta odlazi pored gola. Na prvi gol na ovom susretu čekalo se 54. minute kada je jednu dubinsku loptu domaćeg sastava sjajno prima Nikola Leko koji zaobilazi istrčalog golmana te pogađa za 1:0.

Kao da je početni gol dao krila domaćem sastavu pa su krenuli angažovanije u ovaj susret. Igrala se 63. minuta kada sjajno kombinuju Alić i Leko, ovaj drugi snažno šutira ali tik pored gola gostiju.

U idućem napadu možda smo vidjeli i najbolji potez susreta, kada je Nikola Leko nakon male minijature sjajno šutirao sa 20 metara i pogodio rašlje gola gostiju.

Dvije minute kasnije mogao je sjajni fudbaler Slobode u ovom susretu do novog gola, izašao je sam pred istrčalog golmana, prebacio ga ali lopta je otišla tik iznad stative.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sedam minuta kasnije dvostruka pretnja prema golu Sloge, prvo je Marković pokušao sa ruba šesnesterca gdje je loptu krajnjim naporom odbio gostujući golman, da bi u nastavku napada i Alić okušao svoj šut ali ona je otišla tik iznad gola.

Dominirala je Sloboda do kraja susreta a tačku na i u ovom susretu stavlja Nikola Leko koji nakon jedne lopte Islamovića neometano pogađa za 3:0, što će se na kraju ispostaviti i konačan rezultat ovog susreta.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi