Amar Osim i Feđa Dudić najozbiljniji kandidati za klupu Slobode
Amar Osim i Feđa Dudić kandidati su za upražnjenu trenersku klupu FK Sloboda.

Jahić definitivno bivši

Amar Osim i Feđa Dudić najozbiljniji kandidati za klupu Slobode

E. Ganibegović

Trenerska klupa tuzlanske Slobode je upražnjena. Klub s Tušnja objavio je da je u opticaju za novog trenera nekoliko imena, a SportSport.ba saznaje da su najozbiljniji kandidati trenutno Amar Osim i Feđa Dudić.

FK Sloboda je prije četiri dana u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine s 2:1 savladao Leotar, a na iznenađenje mnogih poslije te utakmice šef stručnog štaba, Adnan Jahić, podnio je ostavku. 

Tuzlanski tim ostvario je bitnu pobjedu i osvojio važna tri boda u borbi za ostanak u ligi, a nakon meča uslijedio je šok kada je Jahić objavio da diže sidro i napušta klub.

Da od njegovog ostanka definitivno nema ništa potvrdio je danas i sam FK Sloboda kratkim saopštenjem za javnost. 

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cp0OYmIIH4b/[/instagram]

"Adnan Jahić više nije šef stručnog štaba crveno-crnih. U opticaju za novog trenera je nekoliko imena, a konačna odluka bit će poznata u narednih nekoliko dana. Do imenovanja novog šefa stručnog štaba ekipu će trenirati dosadašnji pomoćnici u stručnom štabu Adnan Osmanhodžić, Edin Ribić i Emin Mujezinović", objavila je Sloboda. 

Oglasi

Kako saznajemo iz izvora bliskih tuzlanskom premijerligašu, trenutno su dva najozbiljnija kandidata za preuzimanje Slobode Amar Osim i Feđa Dudić.

O Amaru Osimu ne treba previše trošiti riječi. Radi se o trenerskoj legendi FK Željezničar koja je u jesenjem dijelu sezone bila na klupi FK Velež. 

Ipak, u mostarskom timu nije ostvario baš zapažene rezultate. Na 21 utakmici je u prosjeku osvajao 1,29 bodova, ispao je u drugom pretkolu Konferencijske lige od malteškog Hamrun Spartansa, te ga je naslijedio Nedim Jusufbegović.

Feđa Dudić, dosta mlađi stručnjak od Osima, možemo reći da je najmlađa legenda FK Velež. Nakon godina i godina čekanja s ovim timom je izborio Evropu gdje je vodio tim u onom kultnom dvomeču protiv AEK-a gdje je Velež slavio poslije penala u Atini.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošle godine je Veležu donio i trofej i to kup Bosne i Hercegovine. U finalu je nakon penala na Bilinom polju mostarski tim savladao FK Sarajevo i tako osvojio prvi trofej od nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

U prvom dijelu sezone Dudić je vodio FK Sarajevo, sjajno je krenuo u sezonu s timom s Koševa, no stvari su krenule nizbrdo, a sve je kulminiralo ispadanjem od Čelika u osmini finala kupa Bosne i Hercegovine kada je odlučio dignuti sidro i otada je bez angažmana. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Jasko.Tz
Ako Osim dodje tu je i kraj kad je dopustio da nas izbaci iz lige onda je spreman i sada
4 0
user1675182613
Dovedite Amara molim vas ako Bog da da ispadnete...
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi