Jahić zaslužuje mnogo više respekta
ARHIVA: Jahić pored klupe tokom meča Željezničar - Sloboda

Hoće li Uprava prihvatiti ostavku?

Jahić zaslužuje mnogo više respekta · Riječ, dvije...

A. Beganović

Adnan Jahić, mladi šef struke FK Sloboda, nakon jučerašnje pobjede nad Leotarom koja je Slobodu "pogurala" na 8. mjesto tabele podnio je ostavku? A, da li će biti prihvaćena od strane rukovodstva kluba saznat ćemo danas.

Nakon više od devet mjeseci fudbaleri Slobode su odigrali susret na domaćem terenu, na svom Tušnju, čiji travnjak nakon rekonstrukcije izgleda fenomenalno.

Dugo su u Slobodi čekali da odigraju u pravom smislu domaći meč i konačno su dočekali. Na Tušnju je gostovao Leotar, a u utakmici od velike važnosti Sloboda je slavila rezultatom 2:1.

Oba pogotka za Slobodu postigao je Stojan Vranješ, Sloboda se probila na 8. mjsto tabele i umjesto da u dobrom raspoloženju čekaju rasplet današnjih susreta i pripremaju se za posljednju trećinu prvenstva, na Tušnju ponovo, da tako kažemo, alarmantno stanje.

Naime, kao grom iz vedra neba odjeknula je informacija da je Adnan Jahić podnio ostavku. Zašto? Pitanje je na koje se i danas u Tuzli traži odgovor.

A, moglo se pretpostaviti da će se nešto desiti s obzirom da je nakon pobjede nad Leotarom mladi šef struke Slobode bez imalo uvijanja cjelokupnoj javnosti u Tuzli ali i rukovodstvu Slobode poručio da nikada neće otići kada je teško, nego kada osjeti da više nema smisla.

Oglasi

Vjerovatno su Jahića pogodili i ultimatumi od najvjernih navijača kluba, ali i činjenica da u tim trenucima, barem javno, nije dobio podršku čelnika kluba. A, morao je jer je Jahić preuzeo tim kada zapravo niko nije htio i u trenucima kada se zapravo nije znalo kakav roster će imati na raspolaganju u ovoj sezoni.

Klub je napustilo nekoliko iskusnih fudbalera, tim se morao sklapati u hodu, ali Jahić nije u tome tražio alibi, pa ni onda kada rezultati nisu bili u skladu sa očekivanjima.

Šutio je i radio, a Sloboda je iako do jučer nijednom nije u pravom smislu bila domaćin, skupljala bodove, a nekoliko sudijskih odluka na štetu ekipe iz Tuzle, udaljili su je od sigurne zone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako u trenerskom smislu neiskusan, uspio je Jahić zadobiti povjerenje i prekaljenih fudbalskih asova poput Vranješa, Husejinovića i Jusića i njegova ostavka sasvim sigurno dolazi u najgorem mogućem trenutku po premijerligaša sa Tušnja.

Ipak, danas za razliku od juče glave nisu vruće i čelnici kluba i Jahić bi trebali sjesti i staviti karte na stol. Otvoreno o svemu porazgovarati i vidjeti šta je u ovom trenutku najbolje za Slobodu. Prihvatiti Jahićevu ostavku ili pak ju odbiti i pružiti mu puno povjerenje. Vremena nema, svako odlaganje suočavanja sa problemima može biti kobno za klub iz Tuzle.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yugopo
Mozes ti dovest Murinja,al mi nemamo igraca! Imamo al je to sve puno sebe I umislilo da su igracine. Stavis ga 2 utakmice na klupu odmah hoce na polusezoni da ode.Dal je neko od novinara bio u pogonu nekog naseg premijerligasa? Da li su sta mijenjali po planu treniranja igraca od 2000-te?
0 2
Drakula
Nema kvalitetnog trenera u nasoj ligi. Svi se moraju fokusirat na dovodjenje igraca sa vana i trenera. Ukinuti broj stranaca ako ovo hocemo da lici na nesto.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi