Ko propušta naredno kolo Premijer lige: Problemi za Velež, Željezničar, Sarajevo, Igman, Slobodu....

Susreti se igraju već narednog vikenda

Ko propušta naredno kolo Premijer lige: Problemi za Velež, Željezničar, Sarajevo, Igman, Slobodu....

S. Mlaćo, foto: T. Hebib
Jučer je završena druga trećina Premijer lige naše zemlje, a preostalo je još da se odigra 11 kola. Nema sumnje da će biti uzbudljivo do samog kraja, kako u borbi za Evropu, tako i u borbi za opstanak u ligi.

Susreti narednog kola igraju se već za vikend, a nekoliko nogometaša te jedan trener će propustiti iste utakmice.

Željezničar će dočekati Slogu bez Nedima Mekića koji je jučer dobio treći žuti karton u duelu protiv istoimene ekipe, dok će Velež dočekati Slobodu bez Nermina Haskkića i Ede Vehabovića, što će biti veliki udarac za Rođene. Kod Slobode pravo nastupa nema iskusni defanzivac Emir Jusić.

Igman ide na megdan Zrinjskom bez Darka Bodula, dok će Širokom Brijegu u domaćem susretu protiv Tuzle City nedostajati Ilija Bagarić i Tomislav Knežević.

Sarajevo će ugostiti Posušje bez Mirze Mustafića.

Oglasi

Kada su treneri u pitanju, Adnan Jahić neće moći voditi ekipu Slobode u Mostaru. On je protiv Leotara (1:0) dobio treći žuti karton, no treba istaći da je Jahić poslije navedenog meča podnio ostavku.

Da li će Uprava prihvatiti biće poznato već danas.

Raspored 23. kola Premijer lige:

HŠK Zrinjski - FK Igman

NK Široki Brijeg - FK Tuzla City

Oglasi

FK Borac - FK Leotar

FK Željezničar - FK Sloga

FK Sarajevo - HŠK Posušje

FK Velež – FK Sloboda

Treba istaći da se prije vikenda, tačnije u utorak, srijedu i četvrtak igraju revanš susreti četvrtfinala Kupa naše zemlje.

Oglasi

Prvi će na teren Zrinjski i Radnik, već u utorak (14.03.) u Čitluku od 15 sati. U prvom meču Zrinjski je slavio 3:1.

Dan kasnije (15.03.) igraju FK Rudar Prijedor i FK Tuzla City od 15 sati,  dok od 18 sati igraju FK Velež i FK Sloga Doboj.

Program zaključuju u četvrtak na stadionu Banja Ilidža NK Zvijezda i FK Željezničar. Susret se igra od 15 sati sigurno na prepunoj Banja Ilidži.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zvijezda će pokušati do velikog uspjeha, no svakako da je Željezničar favorit, a uz to ima i prednost od 2:1 iz prvog meča.

Podsjetimo, trofej Kupa BiH brani FK Velež Mostar.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi