Golman Slobode pitao sudiju da li ga je stid? Odgovor, naravno, nije dobio

Tuzlaci žestoko oštećeni u Modriči?

Golman Slobode pitao sudiju da li ga je stid? Odgovor, naravno, nije dobio

Edmir Škorić

Sloboda je danas gostovala ekipi Sloga Meridian iz Doboja u okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Herceogvine, a duel ekipa iz donjeg dijela tabele završen je rezultatom 2:2.

Utakmica se igrala u Modriči jer Sloga još nije spremna ugostiti rivale na svom terenu u Doboju koji također treba da se u potpunosti obnovi. Iako je bilo loše vrijeme, a teren natopljen kišom, svejedno smo vidjeli četiri gola.

Sloboda je dva puta vodila na ovoj utakmici, a Sloga se dva puta vraćala i na kraju osvojila vrijedan bod. Gosti iz Tuzle mogu svakako da žale što nisu osvojili cijeli plijen, jer su u 85. minuti imali 2:1.

Kod gola 2:2, Bukviću je ispala lopta iz ruku, nakon kontakta s jednim od igrača dobojskog kluba. Iako se čini da je fauliran, sudija Frane Jelić iz Širokog Brijega nije ništa dosudio, već je pokazao prema centru.

Bukvić je ostao da leži na travi, dok se u prijenosu utakmice moglo čuti kako urla na sudiju: "Lopta mi je u rukama, on me udara, a ti ne sviraš. Šta hoćeš, nećeš da pobijedimo? Kako te nije stid?".

Nije dobio nikakav odgovor, morao je da nastavi meč, a Sloboda da se pomiri s činjenicom da je ostala bez jako važna dva boda, koja možda mogu biti presudna u konačnici kada se bude odlučivalo ko će u niži rang.

Slobodi slijedi gostovanje Željezničaru, Sloga će gostovati Tuzla Cityju i nastavlja se borba za opstanak. Sloboda je trenutno 11. sa 20 bodova, dok je Igman na dnu tabele sa istim brojem bodova. Bod više imaju Leotar, Tuzla City, a Sloga ima 22 i nalazi se na osmom mjestu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako je nastavak sezone tek počeo, čini se da nas čeka mnogo diskutabilnih sudijskih odluka, a da li to sudije već sada kroje tabelu, vrijeme će pokazati.

Iz Slobode su nezadovoljni, čini se s potpunim pravom, ali to im neće vratiti izgubljene bodove. Njih u svakom slučaju očekuje puno posla kako bi izbjegli crni scenarij i završili u Prvoj ligi Federacije BiH.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fukaraslana
Jest vala sudac usr.o danas ali cim vodimo nas celicni jahinjo se povlaci sa 10 igraca u odbranu i zato smo zijanili
6 1
user1651398816
#savezestidiseslugasipolitike
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi