Tuzlaci na svoj način pokazali da nisu zaboravili Miroslava Ćiru Blaževića

Divan gest

Tuzlaci na svoj način pokazali da nisu zaboravili Miroslava Ćiru Blaževića

E. Oštraković

U toku je utakmica Kupa Bosne i Hercegovine između Slobode i Sloge iz Doboja, a domaći tim nakon deset minuta igre došao je do vodstva.

Strijelac gola za Slobodu bio je Vranješ koji je majstorski pogodio nakon asistencije Alića.

Prelijep gest prije početka ove utakmice napravili su fudbaleri Slobode koji su izašli sa transparentom posvećenom preminulom Miroslavu Ćiri Blaževiću.

"Hvala za sve treneru svih trenera", piše na transparentu.

Miroslav Ćiro Blažević 2014. godine na iznenađenje cijele Bosne i Hercegovine preuzeo je ekipu Slobode koja se tada takmičila u Prvoj ligi Federacije BiH.

Upravo predvođeni Blaževićem Sloboda je tada izborila povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo čuveni Miroslav Ćiro Blažević, trener svih trenera, preminuo je u 88. godini nakon dugogodišnje borbe sa karcinomom.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Blažević se dugo godina borio sa rakom, zločudnu bolest koja mu je prvi put dijagnosticirana 2011. godine je uspio pobijediti dva puta, ali ne i treći put.

Ljubitelji fudbala će ga pamtiti po njegovom umiljatom načinu izražavanja uz dodatak sočnih psovki. Bio je veliki trener i motivator zbog čega su njegovi igrači bili spremni uraditi sve za njega.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi