67

Komentari (67)

Mustafa
Gospodine Humac zaboravljate da i Mostar ima dva kluba i da je kod Vas još veći razdor i to po rasno-etničko-vjerskoj liniji! Gdje bi Vama Hrvatima bio kraj kada bi ste se udružili sa vašim komšijama sa istoka i stvorili opet jedan zajednički tim- VELEŽ kao i prije rata koji bi igrao na svom stadionu pod Bijelim Brijegom koji ste im oteli! Velež bi igrao ligu prvaka i to završnicu,ovako ispadnete u prvom ili drugom pretkolu! Šta to vi imate bolje od Tuzle? Stadion pod Bijelim Brijegom je još iz Titina vremena i ledina je ko i Tušanj! U Tuzli nema podjela kao kod Vas, postoje samo rivaliteti hajvane
Raspitaj se kad je osnovan Zrinjski a koliko godina poslije Velež.Hajde da se ujedinimo pod starijim bratom,Zrinjskim a ne mlađim,Veležom.Kralj ili car postaje uvijek stariji a ne mlađi brat.Uvijek su bili ispod nas po kvaliteti.Kao između dva Svjetska rata međusobni skor im je bio kao i danas s nama dobro negativan.Provjeri.Mi smo bili uvijek veći klub od njih u istom takmičenju.Stadion im nije otet jer nije bio njihov nego gradski.Za razliku od njih 1945.Zrinjski nije htjeo skinuti šahovnicu i petokraku s grba i ukinuti naziv Hrvatski pa je zato od totalitarne komunističke vlasti i ugašen.Dok je od te iste nedemokratske vlasti Velež nasilno oktroiran kao politički podoban.Kad im je i dato da igraju na stadionu koji je otet od biskupske zemlje od strane diktatorskog komunističkog režima.Oteto prokleto.Zato i jesu 1992.izletili s tog stadiona jer je njihova ideologija otela zemlju stvarnim vlasnicima.
penal ko kuća, gazi ga lijevom nogom po desnoj napadača, ima na areni snimak iza gola
Mustafa
"Grad" (selo) Donja Tuzla sa katastrofom od stadiona ne zaslužuje premijer ligaša. Gospodine Imamoviću, napravite novu Panonicu umjesto Tušnja za kupanje pod reflektorima i sunčanje na bijednim "tribinama" kao i onim što slaga napraviti ! Slobodu je najbolje ugasiti da se dalje godinama ne muči oko opstanka.
Mustafa
Zašto se bunite? Igra Slobode je smiješna jadna ,bijedna i sramotna. Sloboda je najlošija ekipa u ligi, ovaj tim sa ovako lošim trenerom bi jedva mogao izboriti opstanak u Federalnoj!
Mustafa
Slobodica tone ka Federalnoj, ćeka ju je Gračanica i Sim Bau ! "Fudbaleri" koji za devedeset minuta upute (dodaju golmanu) na protivnički gol samo dva "udarca" trebaju se baviti nekim drugim poslom jer fudbal igrati NE ZNAJU! Kopanje na njivi to je za njih!
kurjak
@Mustafa Ti izgleda nisi dobar, liječi se jbg.Čitav život je neka borba,ne treba se predavati,tako i Sloboda, da može bolje vjerovatno bi bilo.Imamo sugrađanina, najbogatijeg čovjeka u BiH, Senad Bingo, i kakve koristi,nikakve, kad smo kurate sreće.Ali biće bolje nemoj sve gledati tako crno.
Roodjeniiiiii
@kurjak ma sve znam, nas karaju odavno. Pravo je cudo sto smo uspjeli prosle godine u europu, a ekipa je bila top!!! Sad pripisuju da smo sa sirokim izbacili zrinjskog prosle godine da ne ide.. a ovi hdzovci odavno probaju veleza ugasit, od stadiona pa nadalje... Mislim da ce sad kad igrali evropu pitat da im opet posudimo stadion da odigraju, jer su slabo odrzavali onaj prvi sto smo im posudili...
1601834469
Joj cuj ovog teoreticara zavjere… u to sto si rekao ne vjerujes ni ti sam
Roodjeniiiiii
Ne znam da sam te igdje spomenuo, niiti pitao za misljenje.. hvataj se motike propade ti duVan...
Mitjo
Zdravstvo 0, pravosudje 0, socijalno 0 i vi ocekujete sport na nekom nivou, a lopovluk na svim nivoima.
emir_89
Ako je ovo penal sta je bilo u Sarajevu u kupu nije prvi a vjerovatno i zadnji put da se Sloboda krade realno kad se desila situacija da je neko ostecen u utakmici sa Slobodom sad da bi vjerovatno i bez penala izgubili bi al zasto gurat bolju ekipu ne kontam
VelikiMislilac
Gledao sam utakmicu. Mozda je bila pokoja greska na jednu ili drugu stranu, ali se nije cinilo tendencioznim.
Straus
Prošlo kolo Borac-Velež koliko loše je odsudio M. k. prošlo sve bez reakcija.
Kladionicar_iz_mira
Zrinjski i Borac izrazito zasticeni. Jos jedan dogovor na relaciji Dodik-Covic.
Mitjo
Da li stvarno vjerujes da bi fudbal u BiH bio bolji sa Izetbegovicem na čelu?
Roodjeniiiiii
Treba da je fudbal na celu, a ne izetbegovic covic dodik i ta gamad sto je retardirana da bi sutalla loptu,pa ovako lijece komplekse. Ja bi najsretniji bio da se svima jednako sudi, pa nek bolji pobjedi.
Kladionicar_iz_mira
**** i Izmetbegovica. Vjerujem da bi fudbal bio bolji bez mijesanja politike. Ali nazalost, kod nas to nije slucaj.
Ekspert
Penal mislim da nije bio. Bašić je mogao crveni dobiti, kad mu je dao žuti, ali isto tako Čivic, koji je kao zadnji igrač igrao rukom. Karišik čist penal napravio na 0 0. Ruka kao kuća. Dvije greške na štetu Tuzle, dvije na štetu Zrinje. Prva sporna odluka u korist Zrinjskog u 22 kola. Šta se više blamirate sa priopćenjima.
enko
Velez je za sve vas najvise popusio a vi picki*e ste sutjeli,dodje mecka pred svacija vrsta.
1601834469
Opet ***** o postenju… jadni mali Velez
Roodjeniiiiii
Seka ti se seksa
Sucro
Sudija je direktno uticao na rezultat. Jednostavno rade šta hoće, dođu po nečijem nalogu. Sad se ja pitam, do kada će tako da bude. Kap samo što nije prelila čašu. Bojim se da već sutra ne bude kasno.
bazaorao
Da li je bio penal il nije ne znam jer odavno niko normalan ne prati FK Slobodu zbog šakice navijača narkomana, ali znam dok sam je pratio da se nisu izdavala saopštenja kada je cijeli stadion znao da je utakmica kupljena, ili kad se ušlo čak i u Premier ligu na osnovu kupljenih utakmica. Tad je bilo ok kakosudija svira.
crnoicrveno
kurjak
@crnoicrveno Nije lud.On kad ustane pjevuši Karadžiću ljubim li ti bradu što me pusti da živim u gradu.
bazaorao
damir83
Nego recite vi nama, do kada će se BH fudbal igrati na oranicama. Znatno bolje ekipe gube poene zbog neuslovnih terena. Ma mozeš biti PSG i opet si ravnopravan sa Leotarom. Ovo je sranje a ne fudbal!
Straus
Savez je za terene odgovoran, obećali su ove godine par uraditi, šta su i gdje uradili?
1601834469
Savez odgovoran za terene???? Nemas optimalne uslove za taj rang ides u nizi… ima klubova u nizim ligama koji imaju odlicne terene
epson
Zaigrala mecka i u Tuzli, gdje ste bili kad ja sudijska svita na ocigled javnosti ukrala pobjede Želji protiv Sarajeva ( ponisten gol na Grbavici zbog nakog ofsajda) kad nije svirao penal protiv Sirokog istonna Grbavici kod rezultata 1:1 ( 87 minuta) itd itd a sudiju Bandovica da ne spominjem , samo hrabro slobodo proci ce to nece gurat duboko
Icardi072
Cudno, a nisu se bunili kad su dobili Podgrmec 0-2 , tada je Husic Sivcu dao kes na ruke u Prijedoru, bila je lijepa cifra
damir83
Iz Tuzle sam, brate pobjeda čista kao suza. Gledao sam utakmicu na tv. Volim slobodu ali brate kad izgubiš tako jasno čestitaj i začepi.
Prazina
Svaka čast čovječe na iskrenosti. Nije mi jasno ili niko od ovih nije gledao utakmicu ili uopšte ne gledaju utakmice
1601834469
Tako nam je i u zivotu…. Uvjek nam prave vjestacke krize maloumni politicari,ili ovi obicni likovi kojima je izgleda zao sto je mir i sto se vise ne puca…
Svaka ti čast na komentaru.Jednostavno treba shvatiti,vidi se po tablici da Sloboda nema kvalitet da se suprotstavi Zrinjskom.Dobila je jednom u kupu na penale i ?...Gledao sam kući utakmicu s bratom i nećakom i ne možemo se načuditi naivnim reakcijama bekova Slobode kao onda kod penala kad je lopta išla van šesnaesterca i mislim Osmić bez razmišljanja dira Bilbiju koji doduše pada kao da ga je dron pogodio.Nije bilo tako jako ali kontakt je bio zahvaljujući nerazmišljanju beka.Priča se o crvenom kartonu Bašiću a šta je sa crvenim a ne žutim koji je trebao dobiti Čivić u prvom poluvremenu kad je kao zadnji igrač igrao rukom?Ili onaj vaš štoper,visoki plavi proćelavi,kiks igrač i nerazumno paničarenje i izbijanje lopte sve isto kao i kod vaših bekova.Tu ste gdje jeste realno,za više nemate kvalitet.Kakvo suđenje kakvi bakrači,kakvi pravi Bošnjački,kakvi Hrvatski ili Srpski klubovi...Šuplje priče,floskule kad se nema kvalitet a hoće se više a ne može.Teren trebate pravi napraviti a ne ovu sramotu od terena.Nije Tuzla selendra kako mi Hrvati iz Mostara tepamo našim mjestima a imaju odlične uvjete u svemu.I gdje vam je bila pamet bacati pare na dva kluba u gradu,umjesto da se to daje za druge sportove?Tu je razlog vašeg zaostajanja u nogometu,to političko sektaštvo.Da vam je jedan klub,uvijek bi imali kvalitet i bili u vrhu lige i nosili se s najboljima i igrali Europu.Ovako teško.Prìčao sam s vašim golmanom koji je branio u nas nekoliko godina,kaže u vas je razdor na ove i one.
Mujci
Smijali ste svi kad je Željo ostao bez titule zbog penala sviranog Zrinjskom u Bijeljini.Samo nek sudija svira kako hoce STA SE OVI BUNE,SLAVILI SU TITULU SA ZRINJSKIM U MOSTARU,sad im nesto ne odgovara
Roodjeniiiiii
Sjecam se toga... Sramotno ukradena titula. I kako onda da priznamo taj zrinjski, ima 20 godina se takmice na istu foru, POLITIKA!!!
Od 66 bodova ukupno imamo 57.Štela?Kompleksi čudo!
Ajax11
Svako, ali baš svako kolo imaš utakmice gdje se dešavaju uzasne kradze! Zašto klubovi vec jednom ne poćinju bojkotovati igrati opšte, dok se ta mafija ne rastjera! Prekunuti prvenstvo i zdravo!
1601834469
Prvo pravopis pa onda komentarisi….
Ajax11
Matur, nek se ti sa 60 i kusur godina vrtiš po forumu - dobrodošao nam nastavniće
kurjak
Ako je ono danas bilo za najstrožiju kaznu onda ovaj sudija Sivac nema veze sa pravilima.
damir83
A šta je sporno ? Kontakt po nogama sa ledja. Čovjeka potpleo ne namjejno ali jeste. Čist penal.
user1642109453
Sudija je Sivonja
Bilbord
Bolje da ne komentarišeš kad ne poznaješ pravila. Fudbal je kontaktni sport. Kontakt nije prekršaj. Udaranje i podapinjanje je prekršaj. To što si čuo od TV voditelja bilo je kontakta to zaboravi. Samo u odbojci je zabranjen kontakt. Kao bivši fudbalski sudija ti mogu reći da penala nije bilo. Lopta ne ide prema golu nego odlazi prema autu, saplitanja nije bilo, udaranja nije bilo.
Roodjeniiiiii
Na prvom snimku izgleda kao penal, al onda kad okrene na dr kameru, ocito se vidi da nema tog kontakta po nogama, sam se sapleo igrac..
1601834469
Ne blamiraj se… ako je bilo kontakta sudija odlucuje o intezitetu ,namjeri i sl… na koju stranu ide lopta je apsolutno ne bitno…
*p!p!t@*
Keslajte se malo Veležu jakako... Došla maca na vratanca...
Nele.
E sad i ostali da se pobune i dignu glas pa se nadat necemu, ovako...
*p!p!t@*
Buni se Velež i puši kazne nonstop, samo što se ostali ovako buntovno trznu iz sna, i opet jovo nanovo...
Prazina
-33 boda zaostajete i 42 gola razlike i vi se nešto bunite? Hahahahhaa pa da ste u bod, dva, pa i pet razlike i bunite se još bih mogao da shvatim, ovako vas mogu samo da žalim i da sw smijem tolikoj nemoći :)))))))
Prazina
Ali još imate teoretske šanse da osvojite prvenstvo. 11 kola do kraja, jasna je računica. Samo kad pogledam koliko ste nemoćni prije da će da bude -66 :))
irnes4
Nema vajde se zaliti ,kad su otisli iz saveza usanovic i ekipa proslo je godina i godina samo druge face dosle ,sve je isto ,moze samo gore biti
FG70
Tako ce svima biti dok se jednom ne stane tome u kraj. Protesti ili bilo sta, da vas cuju oni koji trebaju. Ova premijer liga je smijesna postala da je niko i shvaca vise ozbiljno
Mitjo
Nije postala smijesna, uvijek je bila smijesna. Sjetimo se pocetka kako gost nije mogao bod odnijeti kući. Samo je sad presmjesna. Sve nam je u državi tako, pa sto ne bi bio i fudbal.
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.