Oglasili se iz Slobode: Dovoljno je poslati pismo namjere i momentalno stiže odgovor

Privatizacija Slobode?

Oglasili se iz Slobode: Dovoljno je poslati pismo namjere i momentalno stiže odgovor

M. Šljivak

Nekadašnji predsjednik FK Sloboda Tuzla, Azmir Husić, u intervjuu za SportSport.ba prije nekoliko dana između ostalog je govorio i o tuzlanskom premijerligašu.

On je u razgovoru za SporSport.ba potvrdio kako je zainteresovan za ulaganje u tim s Tušnja i spreman je napraviti klub koji ne zavisi ni od koga.

"Da, prihvatio bih se tog posla i vjerujem da bih od Slobode napravio klub koji će se svake godine boriti za trofeje i koji će svake godine igrati u Evropu. Da, budem još otvoreniji. Spreman sam u ovom trenutku poravnati sva dugovanja Slobode. Ne treba mi ničija pomoć, treba mi samo povjerenje. Od Slobode bi napravio klub koji ne zavisi ni od koga, finansirali bi se privatnim kapitalom, marketingom, prodajom igrača i izlascima na evropsku scenu. Rasteretio bi se i gradski proračun od kojeg danas Sloboda zavisi. Ono što mi treba je samo sloboda u upravljanju klubom, a to bih mogao dobiti tom nekom zakonski dozvoljenom varijantom privatizacije".

Nakon ove izjave oglasio se FK Sloboda. U klubu su iznenađeni interesom za privatizaciju, ali su istakli kako su otvoreni za sve ljude 'dobre volje' i poštenih namjera da uđu u klub.

"Povodom mnogobrojnih medijskih natpisa, a prvenstveno zbog samog sadržaja medijskih tekstova, smatramo da je obaveza Kluba da se oglasi saopćenjem za javnost.

Oglasi

Oglašavamo se tek danas, jer kao što znaju svi građani Tuzle, ali i ostali koji su proveli neko vrijeme u Tuzli, neumjesno je davati medijske izjave u danima koji bude tužna sjećanja na našu mladost.

FK Sloboda je u svojim medijskim istupima uvijek naglašavala da svi zainteresovani pojedinci ili grupe mogu dobiti odgovore jednostavnim upitom prema administraciji kluba. Svako pristiglo pitanje biće odgovoreno jasno i transparentno. Nažalost, u protekle tri godine nismo dobili nikakav upit ili zahtjev za sastanak tako da i ovim putem molimo da zainteresovani navijači, simpatizeri i građani sva svoja pitanja o radu Kluba postave klupskoj administraciji i garantujemo da će odgovor biti dostavljen u što kraćem roku.

Ista praksa se odnosi i na potencijalne ulagače i investitore, kako fizička tako i pravna lica. Dovoljno je poslati pismo namjere na klupske adrese i momentalno će zainteresovani investitori dobiti odgovor za utvrđivanje termina za početak potencijalnih pregovora. Klub je već neko vrijeme u potrazi za potencijalnim ulagačima i već se obratio službenim putem na mnogo adresa.

Kada je u pitanju konkretan slučaj koji se pojavio u medijima, iako nije klupska praksa da se odgovara na medijska pisanja jer smatramo da je to samo u svrhu onoga ko to objavljuje, ipak ćemo odgovoriti u kratkim crtama.

Prije svega malo je nejasno da postoji interes za privatizaciju Kluba, jer smo u proteklim sedmicima svjedočili silnim pokušajima da se Klub izbaci u niži rang takmičenja. Dodatno, također je čudno što se u medijskim istupima, a to se ponavlja sa svim prijašnjim strukturama, uvijek uzimaju samo uspjeh i slava ostvareni u Slobodi, a uvijek se zaborave ponijeti i obaveze koje su u konkretnom slučaju milionski dug utvrđen od strane Financijske policije. Taj dug koje su napravile prethodne uprave već tri godine guši Klub da normalno funkcioniše jer se većina sredstava i energije troši na konkretan problem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gledajući nedavne financijske izvještaje ostalih klubova, vidimo da je praksa stvaranja dugova i neodgovornosti prema državi nastavljena iako Bosna i Hercegovina posjeduje zakone kojima su regulisane obaveze na osnovu direktnih i indirektnih poreza. Ili to možda nije dio obaveza kada je u pitanju porezna politika entiteta RS, jer pojedini klubovi, iako su registrovani u FBIH, u svojim finansijskim izvještajima prikazuju da posluju u skladu sa zakonima RS-a.

U svakom slučaju, FK Sloboda će ostati otvorena za sve ljude dobre volje i poštenih namjera za učešće i ulaganje u Klub. To je omogućeno posljednjim izmjenama Statuta Kluba. Međutim, FK Sloboda neće biti dio raznih medijskih natpisa gdje se čitav jedan kolektiv stavlja kao nešto što se kupuje na tezgi, a pogotovo neće biti dio predizbornih tema pojedinih političara koji se kriju u sportu, niti dijelom raznih kuloarskih nagađanja", saopšteno je iz FK Sloboda.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
Jaka administracija, troši samo narodne pare koje prebaci grad Tuzla. Toliko o sposbnosti uprave.
7 1
GuiliDamou
Ako sisoje bude htio, pitat cete se ko sto se pita Novalic u SDA…
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi