U svlačionici Slobode se zapjevao stari hit - svi su napamet znali tekst

Pjesma bez koje slavlja nogometaša ne prolaze

U svlačionici Slobode se zapjevao stari hit - svi su napamet znali tekst

E. Škorić

FK Sloboda je danas u gradskom derbiju pobijedila FK Tuzla City sa 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Eldar Mehmedović.

Sloboda vodi žestoku borbu za opstanak i danas na Tušnju nije imala pravo na poraz, jer bi to moglo značiti i najgori scenarij. Domaći su zbili redove, odigrali najbolje što su mogli i na kraju došli do velika tri boda.

Ovim trijumfom Sloboda je došla do 29. boda, gurnuvši u opasnu zonu Igman, koji u utorak gostuje Željezničaru na stadionu Grbavica. Dva boda više ima Tuzla City na sedmom mjestu, ali i ovaj tuzlanski klub nije bezbijedan i do kraja prvenstva morat će se dobro potruditi da ostane u najvišem rangu bh. nogometa.

"Niko ne zna kako je bilo teško pripremati utakmicu, posebno kada znate da imate omču oko vrata. Ako znate kako kaže ona pjesma od Šabana Šaulića ‘Jedna lasta ne čini proljeće‘, eh nama je sada tako. Sretan sam zbog navijača i Sloboda će ostati. Svi kažu ovdje ako Bog da, ali i mi moramo nešto napraviti na terenu", rekao je trener Slobode Danijel Pranjić pa se osvrnuo i na utakmicu:

"Pustili smo posjed jer smo znali za probleme njihove u tranziciji. Tako smo postigli gol i sretan sam zbog momaka jer niko ne zna kroz šta oni prolaze."

Na Tušnju je zabilježeno veliko slavlje navijača i igrača Slobode, a slavilo se i u svlačionici crveno-crnih. Igrači su bili jako dobro raspoloženi, zapjevavši čuveni hit Nedeljka Bajića Baje "Koktel ljubavi", koji je postao na neki način himna za mnoge balkanske timove kada bi slavili neki ostvaren rezultat.

Oglasi

Pobjeda nad gradskim rivalom mogla bi u konačnici Slobodi donijeti ostanak u ligi, ali ipak ostala su još četiri kola i još uvijek je sve otvoreno u borbi za goli život.

Sloboda u narednom kolu gostuje Zrinjskom u Mostaru, koji će igrati rasterećeno jer je danas obezbijedio osmu titulu u Premijer ligi, a nakon toga Tuzlake očekuju dueli sa Širokim na Tušnju, Borcem u Banjaluci i u zadnjem kolu dočekuje Željeničar.

Ako se pogledaju rivali Slobode do kraja sezone, jasno je zbog čega su svi u gradu soli i dalje zabrinuti i neće mirno spavati bar još nekoliko sedmica...

Inače, utakmicu su obilježile i suze iskusnog Saida Husejinovića koji je zbog povrede još u prvom dijelu napustio teren.

Ovaj 35-godišnji ofanzivac karijeru je počeo na Tušnju u crveno-crnom dresu i sada im pokušava pomoći u teškoj borbi za opstanak koju klub iz Tuzle danas vodi.

Duel protiv gradskog rivala Tuzla Cityja, u kojem Slobodi treba pobjeda, Husejinović je započeo od prve minute, no već u 14. minuti je morao van terena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tokom jednog napada Slobode Husejinović je krivo stao. Očigledno je u tom trenutku došlo do pobjede zbog koje je iskusni ofanzivac morao van terena. Nije to lako palo Husejinoviću. Zaplakao je ovaj fudbaler tokom izlaska iz igre svjestan da ne može pomoći svom klubu u veoma bitnoj utakmici.

Saigrači su tješili Husejinovića na klupi, no dosta je vremena trebalo da se on barem malo smiri.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rauber_bh
Kakav seljakluk od pjesme.
1 0
nakopitam
Bravo za Slobodu a onom suppku Peljti nek jebbe vico i azmir sve po spisku.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi