Gol za pamćenje Eldara Mehmedovića i bravure Semira Bukvića za velika tri boda FK Sloboda
Velika borba za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i važna tri boda za ekipu Slobode u toj borbi

Trijumf u gradskom derbiju protiv Tuzla Cityja

Gol za pamćenje Eldara Mehmedovića i bravure Semira Bukvića za velika tri boda FK Sloboda

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Sloboda je u 29. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju savladala gradskog rivala FK Tuzla City s 1:0 i došla je do velika tri boda u borbi za opstanak. Junaci su golman Semir Bukvić i Eldar Mehmedović - strijelac jedinog gola.

Slobodi je u meču protiv gradskog rivala Tuzla Cityja pobjeda bila neophodna kako bi ostala u igri za opstanak u društvu najboljih. Na kraju su u tome i uspjeli.

Otvoreno se igralo na Tušnju od prve minute. Sloboda je jednostavno morala pobijediti, a prvu prijetnju imao je 'gost' Tuzla City koji u petoj minuti preko Hadžića pokušava stići do gola, no napadač Cityja je gađao nepreciznso.

Imala je Sloboda nekoliko opasnih napada. Ostali su potom domaći bez Saida Husejinovića koji je nakon 14 minuta morao napustiti meč zbog povrede, no to nije previše utjecalo na igru ovog tima.

Domaći su konstantno bili opasni u fazi napada. Ipak, falio je taj završni udarac baš kao i kod Tuzla Cityja, pa u uvodnim minutama meča nije bilo onih pravih šansi.

Sloboda u 29. minuti pokušava preko Osmića. Lagano je to odbranio Fejzić, da bi dvije minute kasnije Semir Bukvić spasio domaće. Fenomenalno je odbranio udarac Čelikovića.

Oglasi

Bukvić je i u 41. minuti odličnom intervencijom zaustavio Čelikovića, a tri minute kasnije čudesni golman Slobode je ponovo u centru pažnje jer je uspio odbraniti i penal.

Jusić je skrivio penal, odgovornost za izvođenje preuzima Mićo Kuzmanović, Bukvić fenomenalno brani i spašava svoj tim. Ovo mu je četvrti penal kojeg je skinuo ove sezone.

Na odmor se odlazi rezultatom 0:0, a u uvodnim minutama nastavka gostujući sastav je nešto bolji na terenu. Imali su mnogo veći posjed lopte, prijetio je Ivaniadze u 55. minuti u dva navrata, nije zabio.

Sloboda je u 64. minuti mogla do gola. Kemal Osmanković šutira s nekoliko metara, Fejzić fenomenalno brani.

Fejzić nije mogao ništa dvije minute kasnije. Komazec dodaje kratko do Eldara Mehmedovića, a ovaj spektakularno pogađa za 1:0 i erupciju oduševljenja na Tušnju.

Oglasi

City je umalo samo dvije minute kasnije došao do izjednačenja. Mićo Kuzmanović međutim s pet metara ne pogađa gol Slobode i propala je velika šansa.

Domaći sastav u 79. minuti prijeti preko Vranješa, zatim Adi Alić i Mešić, no promjene rezultata nije bilo i ostalo je na kraju 1:0.

Sloboda je s ova tri boda došla na 10. mjestu s 29 bodova koliko ima i Igman, no tim iz Konjica ima utakmicu manje.

Do kraja sezone crveno-crni imaju izuzetno težak raspored. Igraju protiv ekipa koje se bore za izlazak u Evropu (Široki, Borac, Željezničar), te prvaka Zrinjskog.

Ni City nije osigurao opstanak. Ovaj tim je na sedmom mjestu s 31 bodom i do kraja sezone igraju s direktnim rivalima Slogom, Leotarom, Igmanom, te također sa Zrinjskim.

Oglasi

Premijer liga BiH, 29. kolo:

Sloboda - Tuzla City 1:0

SLOBODA: Bukvić, Jusić, Osmanković, Husejinović, Maksimović, Komazec, Kurtalić, Osmić J., Vranješ, Kapetanović, Osmić M.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

TUZLA CITY: Fejzić, Šukilović, Hadžić, Kuzmanović, Ćorić, Karjašević, Pantelić, Karić, Čeliković, Mehidić, Ivaniadze.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Utakmice u Posušju i Doboju se poklopile za Slobodu , e sada se diše lakše. Bukvic je bio igrač utakmice i zaslužio je 10- ku.
5 0
user1655831611
Baš ****na borba za opstanak Sloga 31 Tuzla 31 Posušje 30 Igman 29 Sloboda 29 Leotar 28
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi