Pranjić o pobjedi kroz pjesmu Šabana Šaulića, Bošnjaković izgubio živce: "Ako već hoće da ispadnu"
Velika tri boda za FK Sloboda u borbi za opstanak

Zanimljive izjave s Tušnja

Pranjić o pobjedi kroz pjesmu Šabana Šaulića, Bošnjaković izgubio živce: "Ako već hoće da ispadnu"

M. Šljivak

Sloboda je danas došla do velika tri boda u borbi za opstanak. Ekipa Danijela Pranjića savladala je gradskog rivala Tuzlu City s 1:0 pogotkom Eldara Mehmedovića.

Slobodi je pobjeda nad gradskim rivalom Tuzla Cityjem bila neophodna u borbi za opstanak. Do nje su na krju i došli pogotkom Eldara Mehmedovića.

Prvi je to trijumf Danijela Pranjića na klupi tuzlanskog kluba i osvojena su tri velika borba u borbi za opstanak koji im predstoji do samog kraja prvenstva.

Pranjić je naravno iskazao veliko zadovoljstvo pobjedom. Učinio je to na veoma zanimljiv način.

"Niko ne zna kako je bilo teško pripremati utakmicu, posebno kada znate kada ima omču oko vrata. Ako znate onu pjesmu od Šabana Šaulić 'Jedna lasta ne čini proljeće' - nama je tako. Sretan sam zbog navijača i Sloboda će ostati. Svi kažu ovdje Ako Bog da, ali i mi moramo nešto napraviti na terenu", rekao je Pranjić i dodao je:

"Pustili smo im posjed jer smo znali da imaju problem u traniziciji. Tako smo dali gol, izdržali smo i sretan sam zbog momaka jer niko ne zna kroz šta oni prolaze", poruka je trenera FK Sloboda.

Oglasi

Trener Tuzla Cityja Milenko Bošnjaković bijesan je što su njegovi igrači promašili sve što su mogli.

"Na poluvremenu sam rekao da se utakmica može izgubiti. Moja ekipa nije odgovorila, razočaran sam rezultatom i šansama. Nastavlja se agonija. Ovo profulati? Jedno potpuno razočaranje", rekao je Bošnjaković i dodaje:

"Ako žele da ispadnu neka nastave ovako", poručio je Bošnjaković.

Sloboda je ovom pobjedom došla na 10. mjesto i ima 29 osvojenih bodova, te su barem nakratko van zone ispadanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja sezone crveno-crni imaju izuzetno težak raspored. Igraju protiv ekipa koje se bore za izlazak u Evropu (Široki, Borac, Željezničar), te prvaka Zrinjskog.

Ni City nije osigurao opstanak. Ovaj tim je na sedmom mjestu s 31 bodom i do kraja sezone igraju s direktnim rivalima Slogom, Leotarom, Igmanom, te također sa Zrinjskim.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mustafa
Masala masala mrtvaci su se probudili. Sad da kresnemo Zrinjski i spasili smo se. Pranjicu u akciju pod Bijeli brijeg za bodove !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi