Jahić je imao šta zamjeriti pred nedjeljni meč: I mi smo gosti!

Sloboda igra dva meča protiv Sloge u kratkom roku

Jahić je imao šta zamjeriti pred nedjeljni meč: I mi smo gosti!

S. Mlaćo
Nogometaši Slobode prvi izazov u drugom dijelu sezone očekuju u nedjelju. Tuzlaci će ugostiti Slogu iz Doboja u okviru osmine finala Kupa naše zemlje.

Danas je meč na press konferenciji najavio šef struke Tuzlaka Adnan Jahić, a riječ je dobio i prvotimac Alen Kurtalić.

“Nakon ove velike pauze ovaj vikend ide nam Kup, pa prvenstvo. Ekipe nisu u nekom optimalnom ritmu, pa je jasno da će se utakmice na startu igrati u grču. Ko bude imao više naboja i više se zalagao, taj će i slaviti. Nama problema predstavlja što utakmica nećemo igrati na Tušnju, a nadali smo se tome.

Nijedan trening nismo imali u Banovićima, ne znam ni da li ćemo danas. Mi smo gosti, kao i Sloga. To nam je predstavljalo veliki problem u prvom dijelu sezonu“, rekao je Jahić.

Veći dio priprema smo radili na pomoćnom terenu Tušnja, a znate u kakvom je stanju. Ponosan sam na ove momke. Sloga ima glavu i rep, ima stabilnost i dobro su vođeni, te se sigurno nadaju prolazu. Fudbaler je nepredvidiva stvar, ali mi ćemo ići na pobjedu od prve minute. Problem nam predstavlja što za sedam dana igramo opet protiv Sloge, derbi je to za derbijem, bar kad gledamo stanje na tabeli. Naš primarni cilj je opstanak u ligi, ali probat ćemo što dalje proći i u Kupu.

U prvenstvu želimo što prije osigurati opstanak. Biće stresna polusezona, to je sigurno. Tužan sam zbog povreda Adama Vošnjaka i Melvina Osmića. Nadam se agresivnoj Slobodi, te da što više mladih igrača dobije šansu“, dodao je Jahić.

Oglasi

Riječ je dobio i Kurtalić.

“Želimo pobjedom otvoriti drugi dio sezone. Prolazak dalje u Kupu bi nam mnogo značio za samopouzdanje“, rekao je Kurtalić.

Još uvijek papire za nastup nije dobio Ivan Šubert koji se vratio na Tušanj i u Slobodi vjeruju da će biti veliko pojačanje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šubert će pravo nastupa imati u ligaškom duelu ova dva tima.

Sloboda i Sloga Meridian će snage odmjeriti u nedjelju od 14 sati na Gradskom stadionu u Banovićima.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fukaraslana
Tesko nama sa ovim trenerom daj Boze da ostanemo u ligi
3 0
realista1982
Jaha ne traži alibi...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi