FK Sloboda za pola sata riješio NK Bosna

Prijateljska utakmica u Međugorju

FK Sloboda za pola sata riješio NK Bosna

U sklopu priprema za proljetni dio sezone Sloboda je danas odigrala novi kontrolni meč, ovoga puta protiv Bosne iz Visokog koju je na kraju savladala s uvjerljivih 4:1.

Tuzlaci su se poigrali s federalnim prvoligašem, tokom cijele utakmice su bili puno bolji suparnik, a pitanje pobjednika praktički je bilo riješeno već u prvom poluvremenu, koje je Sloboda okončala s prednošću od tri gola razlike.

Do vodstva Sloboda je stigla već nakon tri minute igre. Nakon što je golman Bosne odbranio pokušaj Ćivića, na odbijenu loptu je natrčao Livančić i poslao je u praznu mrežu za 1:0, da bi samo četiri minute kasnije Tuzlaci udvostručili prednost. Livančić je ubacio, a u šesnaestercu Bosne se najbolje snašao Zukić, koji je bio pomalo zaboravljen od protivničke odbrane i nije mu bilo teško da pogodi mrežu.

Sloboda je i u nastavku utakmice bila puno bolja, dominirala je terenom, ali i nastavila trpati mrežu nedoraslog protivnika. U 24. minuti bilo je već 3:0, a u ulozi strijelca se našao Pršeš koji je iskoristio lošu reakciju odbrane Bosne i pogodio sa 10-ak metara za sigurno vodstvo na poluvremenu.

Šef struke Zlatan Nalić u drugom dijelu je šansu pružio i ostalim igračima. Prijetila je Sloboda preko Musića i Vidovića te Barabana međutim unatoč inicijativi na kraju je Bosna bila ta koja je prva došla do gola. Lošu saradnju golmana i jednog od stopera Slobode iskoristio Ljubačkić i smanjio na 3:1, ali do kraja je ipak Sloboda stigla do još jednog gola. U samom finišu Alispahić je proigrao Musića, koji je potom uposlio Vidovića za konačnih 4:1. 

Narednu provjeru Sloboda, podsjetimo, ima 12. februara kada će rival biti Olimpik koji se također priprema u Hercegovini.

Prijateljska utakmica:

FK Sloboda - NK Bosna 4:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Muminović, Beganović, Salihović, Adžem, Ivetić, Ćivić, Hadžanović, Smajić, Pršeš, Livančić, Zukić.

NK Bosna Visoko: Abadžija, Čiva, Alić, Tahmaz, Bešić, Čibra, Demirović, Pandžić, Čomaga, Šehić, Mašić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mirza24
DAJ poigrajte sa boljim protivnikom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi