FK Sloboda: "Zašto Peljto nije sudio nijednu od naših zadnjih 50 utakmica?"

Tuzlaci izdali saopštenje

FK Sloboda: "Zašto Peljto nije sudio nijednu od naših zadnjih 50 utakmica?"

A. Čaušević

FK Sloboda je u utorak izdala saopštenje u kojem poziva na poštenu igru i jedak tretman za sve učesnike Premijer lige.

Tuzlanski klub je u saopštenju spomenuo sporni detalj sa meča protiv Letara kada je isključen Miloš Karišik.

Između ostalog postavljeno je pitanje zašto najbolji bh. sudija Irfan Peljto nije sudio niti jednu od posljednjih 50 utakmica Sloboe.

"U desetoj minuti, dobivši dva žuta kartona, iz igre je isključen Slobodin stoper Miloš Karišik, a ovim potezom je naš tim već na samom početku susreta izgubio priliku da se ravnopravno suprotstavi protivnicima. U sažetku objavljenom nakon utakmice ovaj veoma bitan trenutak koji je utjecao na sam tok susreta, nije prikazan. S obzirom na to da se utakmica nije mogla pratiti u direktnom prijenosu, ljubitelji fudbala u BiH su uskraćeni prilike da sami prosude da li je FK Sloboda oštećena. Zašto i kako je procijenjeno da dva žuta u prvih deset minuta nisu vrijedna biti na snimku utakmice i da li je "udarac laktom" stvarno bio udarac laktom to najbolje znaju odgovorni.

Vjerujemo da naš klub nije jedini koji se redovno susreće sa ovakvim situacijama te smatramo da je vrijeme da se fokusiramo na sportski duh i poštenu igru u kojoj će jedina tema biti 22 igrača na terenu.

Ukoliko želimo zajedničkim snagama doprinijeti razvoju bosanskohercegovačkog fudbala, onda pojam ‘’Fair play’’ ili ‘’Poštena igra’’ moramo primijeniti i u praksi. U sportu ne smije biti mjesta za interesne grupe, a rezultati se moraju ostvariti trudom i radom.

Apelujemo na Komitet za sudije da analizira odigrane utakmice i reaguje u skladu sa, već utvrđenim, sportskim pravilima kako bi i javnost, ali i klubovi širom zemlje vratili povjerenje u sport i uživali u fer i korektnoj borbi na terenima.

Između ostaloga, postavljamo pitanje kako je statistički moguće da, recimo, sudija Peljto nije sudio nijednu od zadnjih 50 utakmica FK Sloboda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pozivamo i sve klubove u m:tel Premijer ligi da postupaju pravično i da se zajednički borimo za očuvanje sportskog duha kako bismo dokazali da jedino ono što se vrednuje jesu trud, rad i posvećenost. Za druge stvari u sportu mjesta ne smije biti", navodi se u sopštenju.

Sloboda u srijedu igra meč osmine finala Kupa BiH protiv Zrinjskog. Glavni sudija susreta je Admir Šehović iz Sarajeva. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Alpasinacxx
Zato što držite poziciju za evropu koja je planirana za Borac ili Široki, shodno stanju na terenu...
32 2
user1585252255
Peljto niti jednom , al zato Gigovic svaku drugu.
26 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti