"Došlo je vrijeme kada vam dolazi protivnik da prvo fokus stavljate na to ko vam je sudija"

U Slobodi nezadovoljni suđenjem

"Došlo je vrijeme kada vam dolazi protivnik da prvo fokus stavljate na to ko vam je sudija"

E. Čaušević

Fudbaleri Slobode sutra igraju na svom terenu protiv Zrinjskog utakmicu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Sutra nas očekuje dosta uzbuđenja u Kupu naše zemlje, a jedan od derbija će se igrati na Tušnju.

Sloboda od 14 sati dočekuje ekipu Zrinjskog, a danas je održana i press konferencija tuzlanskog kluba.

Na press konferenciji bio je pomoćni trener domaćeg tima Adnan Jahić koji se na početku prvo osvrnuo na meč protiv Leotara u Trebinju i suđenje na ovoj utakmici koja se igrala u petak.

"Moram se malo osvrnuti na protekla tri-četiri dana. Što se tiče utakmice u Trebinju odigrali smo fenomenalnu utakmicu i još jednom čestitam našoj ekipi. Igrali smo 80 minuta s igračem manje kada nam je ponajbolji igrač dobio crveni karton. Zašto je dobio crveni karton još uvijek ne znam i oslabljeni smo sutra što se tiče Miloša Karišika", počeo je Jahić i nastavio.

"Moramo se malo vratiti i dotaći suđenja. Želio bih da svi klubovi u ligi imaju ravnopravan status što se tiče suđenja. Došlo je vrijeme da kada vam dolazi protivnik da prvo fokus stavljate na to ko vam je sudija. Volio bih da kod nas u državi prvi fokus budu igrači, treneri, klub i volio bih da se te stvari poprave. Nemoguće je da jedni te isti klubovi trpe neku nepravdu što se tiče suđenja".

Oglasi

Jahić se nakon toga osvrnuo na sutrašnju utakmicu protiv Zrinjskog.

"Sutra ćemo sigurno probati izmiksati sastav. Bilo je loš teren u Trebinju gdje su igrači potrošeni. I sutra nas očekuje katastrofalan teren i moramo odmoriti neke igrače jer nas nakon Zrinjskog očekuje dug put u Široki Brijeg. Dolazi nam ekipa koja je u najboljoj formi u državi, ali naši igrači će dati maksimum i to je sigurno".

"Mi nemamo u ekipi Bilbiju, Krpića, Bodula, Radovca, ali imamo igrače koji su odgovorni i maksimalno treniraju i daju zadnji atom snage na mečevima. Želim da pozovem našu publiku da pozove ovu ekipu, nema nas puno, ali smo odabrani. Cilj i ambicije su nam da prođemo bez obzira ko izađe na teren."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Na press konferenciji bio je i Jasmin Osmić koji je otkrio očekivanja pred sutrašnji meč na Tušnju.

"Dolazi nam ekipa koja je po mom mišljenju najbolja ekipa u BiH i to su pokazali. U timu vlada kod nas odlična atmosfera, znamo da nas čeka težak meč, ali ko god da izađe na teren dat će maksimum i pokušat ćemo izboriti plasman u četvrtfinale Kupa BiH", rekao je Osmić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JJRamzes
Svi kukate iz kola u kolo. Nisam navijac niti jednog kluba iz BiH, ali ako hocete da se nesto promijeni slozite se i rijesite problem
9 0
shokato
Sve sudije mrze da sude u Tuzli jer je ogroman pritisak na njima od celnika slobode ,to ce vam potvrditi svaki sudija .... najveci se neregularci i prgatori ,od udaranja do vrsenja pritiska i glume ,ravnih vam nema ,a uvijek vam je kriv sudija ,DRUGOLIGASI STE
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi