Legendarni Suljo Dorić uletio u svlačionicu Slobode

Bez nje ne može da živi

Legendarni Suljo Dorić uletio u svlačionicu Slobode

E. Škorić

Nogometaši tuzlanske Slobode pobijedili su danas u Banovićima ekipu Tuzla Cityja rezultatom 5:1.

Najbolju partiju igrači Slobode odigrali su u posljednjem meču u 2022. godini. Uspjeli su ostvariti veliku pobjedu s kojom su ostali u opasnoj zoni, ali su sa 19 bodova ipak u nešto boljoj poziciji, dok su posljednje mjesto ostavili današnjem rivalu iz Konjica.

Slobodu u nastavku čeka velika borba za opstanak, ali današnja pobjeda dolazi u pravo vrijeme i nakon ova tri boda stvari bi mogle biti mnogo bolje.

Nakon što je završen duel u Banovićima, igrači Slobode slavili su u svlačionici uz navijačke pjesme, a onda je u svlačionicu ušao i legendarni Sulejman Dorić.

Radi se o legendi Fukara, čovjeku koji je uz Slobodu bio decenijama, na kraju krajeva bio je jedan od vođa navijačke grupe iz Tuzle.

Od kraja sedamdesetih godina Suljo je išao na utakmice Slobode. S 13 godina je počeo da prati Slobodu i taj je klub postao dio njegovog života.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sloboda se voli istim žarom i srcem bez obzira gdje se nalazim, mladost sam ostavio po Mejdanu i stadionima", kazao je jednom prilikom, a danas je u svlačionici opet osjetio tu ljubav prema svom najdražem klubu.

Iako Sloboda prolazi i prolazila je, pa vjerovatno će i prolaziti teške periode, Suljo ostaje uz nju, jer ipak smatra da se bez Slobode živjeti ne može.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Suljo voli Slobodu i momak je pravi navijac,sretno Slobodi.TM 87
4 0
user1663816644
Kakvog bolan Tuzla City-a?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti