Golijada za kraj godine: Petarda Slobode u derbiju začelja protiv Igmana

Tuzlaci ostvarili pobjedu

Golijada za kraj godine: Petarda Slobode u derbiju začelja protiv Igmana

E. Oštraković, foto: E. Dindić

Sjajnu utakmicu su u okviru 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Banovićima odigrale ekipe Slobode i Igmana iz Konjica. Pobjedu i to ubjedljivu od 5:1 ostvarila je ekipa Slobode i tako na najbolji mogući način završila ovu kalendarsku godinu.

Prvu šansu na utakmici imao je Jakupović za Igman, ali je golman Slobode Bukvić sjajno odbranio njegov udarac.

Sloboda u prvih pola sata nije stvorila ozbiljniju priliku, dok je Igman u 19. minut prijetio preko Ramića, ali ostalo je 0:0.

Prvu veliku priliku Sloboda je imala u 36. minuti kada je Mehmedovič ubacio, a Bekić nije uspio postići gol iz sjajne situacije.

Samo dvije minute kasnije danas sjajni Vranješ je uposlio isto tako sjajnog Husejinovića koji postiže lijep gol za vodstvo Slobode, te se sa minimalnim vodstvom Slobode otišlo na odmor.

Odmah na startu drugog poluvremena Tuzlaci dolaze do 2:0. Igrala se 47. minuta, Husejinović je centrirao, Bodul lotu glavom prebacio na drugu stativu, a Osmanković pogodio za 2:0.

Oglasi

Već u 50. minuti viđen je i treći gol domaće ekipe. Husejinović je pokušao nekog uposliti, a Dupovac nespretno reaguje i postiže autogol.

U 54. minuti dosuđen je penal za Slobodu nakon sjajnog prodora Vranješa, a gol je postigao Mehmedović sa bijele tačke.

Igman je u 72. minuti uspio smanjiti na 4:1. Čubara je pogodio nakon centaršuta Kašiča. Osam minuta kasnije dosuđen je penal za goste iz Konjica.

Jedanaesterac je izveo Ramić, ali Bukvić brani njegov šut, a zatim i odbijenu loptu, te je fenomenalno spasio svoj gol.

Do kraja utakmice viđen je i peti gol, a postigao ga je Komazec u sudijskoj nadoknadi utakmice, te je tako samo pobjedu svoje ekipe napravio još uvjerljivijom. Novu asistenciju je upisao Vranješ.

Tuzlaci će tako nakon ove utakmice na pauzu sa 11 mjesta, a imaju devetnaest osvojenih bodova, što je dva manje od Leotara koji je u sigurnoj zoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igman se nalazi na posljednjem mjestu sa 17 osvojenih bodova i sigurno je da ćemo gledati veliku borbu za opstanak naredne godine.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Pa sljedeća 2 kola SLOBODA gostuje kod konkurenta SLOGE.KO misli da i može dobit grdno se vara.A dalje pogledaj te raspored.ŽALOSNO.SAVEZ NAPOLJE.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije