Kapiten napustio premijerligaša: "Osjećam veliko olakšanje, a klubu želim sve najbolje"
Milaković u duelu protiv Zrinjskog

Kreće u nove izazove, a priznaje da ima ponuda i poziva

Kapiten napustio premijerligaša: "Osjećam veliko olakšanje, a klubu želim sve najbolje" · Saznajemo

S. Mlaćo
Pred put na pripreme u Antaliju, šef struke Sloge iz Doboja Zoran Ćurguz ima puno ruke posla. Oko trideset igrača trenutno je u pogonu, no sigurno je da će biti promjena do početka drugog dijela sezone.

Jedan od onih koji su danas 'digli sidro' jeste iskusni kapiten Aleksandar Milaković. Milaković je za SportSport.ba potvrdio da napušta Slogu, te da kreće u nove izazove.

Milaković je u prvom dijelu sezone upisao 17 nastupa uz tri pogotka i dvije asistencije i nema sumnje da će njegov odlazak biti veliki udarac za Dobojlije. U razgovoru za SportSport.ba bio je veoma otvoren.

“Iskreno ću reći da osjećam veliko olakšanje nakon odlaska zbog stvari koje su se izdešavale u posljednje vrijeme.  U Doboju sam proveo godinu i po dana i bio dio historijskog uspjeha kluba, a to je plasman u Premijer ligu. Imao sam čast da budem kapiten ekipe  i mislim da sam tu funkciju vrijedno i časno obavljalo, ali uvijek je bilo i biće onih koji nešto negoduju i zamjeraju“, ističe Milaković za SportSport.ba.

"Svi koji me poznaju znaju da sam uvijek davao maksimum za klub, kako na terenu, tako i van njega. To sam radio i za Slogu, klubu želim ostanak u Premijer ligi, a ja ću svoju sreću potražiti negdje drugo“, dodao je on.

U BiH je nastupao i za Zvijezdu Gradačac, Tekstilac, Modriču, Tuzlu City...Priznaje da ima ponuda, što i nije iznenađenje.

Oglasi

“Poziva i ponuda ima, pustiću par dana da se slegnu emocije i odlučiti. Hvala svima u i oko kluba koji su bili uz mene u proteklom periodu. Poseban pozdrav za Vojvode koji su uvijek bili vjerno uz nas“, rekao je Milaković na kraju razgovora.

Milaković je naslov prvaka osvajao i sa FK Tuzla City, kada je ovaj klub izborio nastup u Premijer ligi pod imenom Sloga Simin Han. I tada je odigrao sjajnu sezonu  te bio jedna od glavnih karika svog tima.

U Doboj je stigao iz Zvijezde Gradačac, a jedan dio karijere proveo je i u Austriji.

Sloga je prvi dio sezone okončala na osmom mjestu i očekuje je borba za opstanak. To je i glavni cilj kluba, a drugi dio sezone će otvoriti duelom protiv tuzlanske Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radi se o direktnom konkurentu za opstanak i jasno je da će ovaj meč mnogo značiti za oba tima.

Prvenstvo u Premijer ligi se nastavlja 25. februara.

Top Komentari

SamoSiroki
Ovo je pokazatelj da nešto ne štima..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti