Riješena je budućnost napadača koji je zaludio nekolicinu premijerligaša

Kulenović je jesan bio fantastičan

Riješena je budućnost napadača koji je zaludio nekolicinu premijerligaša

Admin Čaušević

Luka Kulenović je jesenas bio jedno od osvježanja na premijerligaškoj sceni, a sjajni napadač se nada da će u istom ritmu nastaviti i na proljeće nakon što je riješio svoj klupki status. 

Kulenović je predvodio napadač Sloge iz Doboja, na 13 utakmica uspio je postići pet golova, a pored toga je bio konstantna opasnost za protivničke odbrane.

Svojim dobrim partijama privukao je pažnju nekolicine klubova iz Premijer lige koji su ga vrlo rado željeli u svojim redovima, dok je bilo i poziva iz inostranstva.

Ipak, bez obzira na interes raznih klubova ovaj 23-godišnjak će i na proljeće igrati u dresu Sloge. To je i potvrđeno za SportSport.ba.

Sigurno je ovo odlična vijest za sve u klubu iz Doboja koji su odigrali vrlo dobro jesen, a istom se nadaju i na proljeće kako ne bi bilo problema oko opstanka u ligi.

Kulenović je rođen u Kanadi, ali je prošao omladinske selekcije Borca i Krupe. U Slogu je stigao iz Rudar Prijedora.

Oglasi

Jesenas je bio neizostavan u timu. Glavobolju mu je zadala povreda u finišu polusezone zbog koje je na kraju propustio i tri utakmice.

I ovaj napadač je ranije nagoviještavao mogućnost odlaska, ali samo pod određenim uslovima. Na kraju je ostao član Dobojlija, barem do ljeta.

"Imam opcija i za BiH, ali i za dalje, no ne žurim. Bitno je sada napraviti pravi iskorak i naravno da Sloga pristane te da bude zadovoljna. Ako ne bude ništa zadovoljavajuće, u Slogi sam do ljeta", rekao je Kulenović u nedavnom razgovoru za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostanak Kulenovića je sigurno veliki plus za ekipu Zorana Ćurguza koji će na proljeće u kadru između ostalih imati Demira Pecu, Milana Lalića i Bakira Brajlovića.

Ćurguz je prozivku zakazao za 11. januar, a jedan dio priprema će biti obavljen u Turskoj gdje će Dobojlije boraviti od 27. januara do 10. februara.

Top Komentari

plemic
a hajvana, trebao je u sarajvo.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi